В Ужгороді відкрили «Слово Майдану»

Сьогодні, 26 червня, до Ужгорода прибула виставка експозиції каліграфічного плаката «Слово Майдану». Експонували її в Закарпатській обласній бібліотеці ім. Ф. Потушняка.

Проект «Музей каліграфічного плаката просто неба «Майдан 2014» стартував на Майдані на початку квітня. В експозиції представлені каліграфічні плакати, основою для яких стали цитати та афоризми видатних людей: Івана Франка, Тараса Шевченка, Олександра Довженка та ін..

Автори представлених робіт – студенти та викладачі Київського державного інституту декоративно-прикладного мистецтва і дизайну ім. М. Бойчука. Ідейним наставником та опорою ініціативи став Олександр Мікула – викладач кафедри «Графічного дизайну». Організатором проекту виступив студент-франківчанин Тарас Макар. А от організатором в м. Ужгород стала учасниця проекту Тетяна Войналович, яка є студенткою цього вузу.

“Ці картини стали частинкою Майдану, адже довгий час перебували на вул. Інституцькій у Києві, – розповідає співкоординатор виставки Т. Деяк. – До травня вони перебували біля Будинку профспілок, а відтак студенти вирішили показати свої роботи всій Україні. Виставка вже побувала в Івано-Франківську, на черзі – Схід. Складається вона приблизно з 20 унікальних картин. Виготовляли свої роботи, студенти, за власні кошти. Собівартість однієї картини складає приблизно 60 грн. Спочатку робиться ескіз, потім це все сканувалося і відтворювалося на ком’ютері через різні програми Paint і т.п., а відтак друкувалось на поліграфії”.

В обласному центрі Закарпаття виставка експонуватиметься декілька днів, а відтак вирушить мандрівкою по Україні.

Христина БІКЛЯН

виставка2виставка3 виставка

karpatskijobjektiv.com

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *