В Ужгороді відбулася спартакіада серед працівників силових структур

спартакіадаНа стадіоні «Авангард» в Ужгороді відбулася спартакіада серед працівників силових структур, присвячена 91-ій річниці створення Фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» України. У змаганнях взяли участь 9 команд, які представляли Управління ДСНС області, УМВС, УСБУ, Мукачівський прикордонний загін, Державну фіскальну службу, Держфінінспекцію, Закарпатську митницю, Департамент із питань виконання покарань та Прокуратуру.
Спортсмени вели боротьбу в 5 видах: естафеті 4х100 м, міні-футболі, волейболі, кульовій стрільбі з пневматичної рушниці та перетягуванні каната. Заступник начальника У ДСНС України у Закарпатській області Богдан Ількович вважає, що такі змагання неабияк корисні для рятувальників: «Суперництво дає змогу бійцям ДСНС проявити себе з найкращого боку, відчути смак перемоги. А ще спільна справа згуртовує колектив, допомагає налагодити взаємодію між співробітниками».
Протягом багатьох років представники ДСНС демонструють на спартакіаді хороші результати, постійно потрапляючи до трійки лідерів. Головний суддя змагань Анатолій Плеханов припускає, що секрет успіху криється в самій професії рятувальника: «Цього року в нас була така спека, що пожежники мали дуже багато роботи. Наскільки я бачу, до структури прийшло чимало молодих хлопців, які зараз активно працюють над собою, аби краще справлятися з різними надзвичайними подіями – чи пожежами, чи підтопленнями. Наприклад, узимку гірські пошуковці цілими днями ходять по снігових заметах, щоб урятувати заблукалих людей».
Самі ж конкурсанти зізнаються, що спартакіада для них радше не запекла боротьба, а приємна зустріч із друзями з інших структур. Хоча за багато років рятувальники виробили тактику здобуття перемоги і знають свої сильні та слабкі сторони. Із цього приводу учасник команди ДСНС Степан Лечига зазначив: «Ми завжди стараємося орієнтуватися на ті види спорту, в яких можемо гарантовано отримати призові місця. Нашою «фішкою» є ігрові види, такі як футбол і волейбол. Робимо ставку й на естафету, адже в системі підготовки бійців ДСНС є пожежно-прикладний спорт, де хлопці бігають на короткі дистанції. Ну і, звичайно, перетягування каната, оскільки у нас є здорові великі пожежники, які можуть потягнути не одну пожежну машину», – жартує Степан і додає: «А найважче нам дається стрільба, тому що в Ужгороді не так багато тирів для тренувань. Та й за рятувальниками зброя не закріплена в порівнянні з іншими підрозділами, як-то СБУ чи міліція».

Протягом усієї спартакіади команда рятувальників тримала високу планку. Бійці ДСНС посіли перше місце у міні-футболі та друге одразу в чотирьох видах – естафеті, волейболі, кульовій стрільбі й перетягуванні каната. У загальнокомандному заліку на першу сходинку п’єдесталу піднялися спортсмени УМВС, срібло вибороли представники Управління ДСНС України у Закарпатській області, а третьою стала команда Державної фіскальної служби, – пише ДСНС України у Закарпатській області.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *