В Ужгороді УДСО охороняє історичні місця

марія терезіяСквер Марії Терезії, що на Капітульній, навпроти Кафедрального собору греко-католицької єпархії – пам’ятка архітектури, зона духовного відпочинку. За спокоєм та безпекою у ньому вже майже рік пильнують працівники Державної служби охорони – з допомогою відеонагляду.

Допомогли облаштувати сквер єпархії місцеві меценати, а керівництво УДСО при УМВС України в Закарпатській області, в свою чергу, погодилось безкоштовно наглядати за порядком на його території.

– Це соціальний проект. Відеокамери, які облаштовано в сквері, підключені до Центрального пульту спостереження ДСО, – розповів старший інспектор відділу технічної служби УДСО при УМВС в Закарпатті Сергій Кухта. – Щосекунди чергові пульту стежать за дотриманням порядку на території. Й, в разі помічення правопорушень, відправляють наряд групи затримання. Добре й те, що з камер видно вхід у кафедральний собор.

– За час, поки зведено скверик та встановлено відеонагляд, вже траплялося кілька випадків, коли нарядам групи затримання ДСО доводилось туди виїжджати, – додає Сергій Кухта.

Правопорушення вдалось попередити, і все завдяки тому, що є можливість стежити за порядком. Ужгородці переконані – система відеоспостереження значно б зменшила ріст злочинності.

– В Європі відеонагляд – це нормальне явище, і я абсолютно не проти, аби це було законоприйнято і в Україні. Уявіть, якби була можливість встановити відеонагляд на всіх вулицях міста, то чимало злочинів вдалося б попередити. Хоча, якщо я не помиляюсь, ще рік тому така система відеоспостереження в Ужгороді вже працювала, – зауважив житель міста пан Василь.

Жителі міста сподіваються, що у подальшому існуючу систему відеоспостереження таки буде відновлено, що надасть можливість вчасно попереджувати різного роду правопорушення, а, у випадку їх скоєння, в найкоротші терміни їх розкривати.

УДСО при УМВС України
в Закарпатській області

сквер

 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *