В Ужгороді пройшов турнір пам’яті загиблого міліціонера Боб’яка

Пам’ять – цінний скарб, дарований людині. Пам’ять про друзів та колег, загиблих при виконанні службового обов’язку, бережуть в органах та підрозділах внутрішніх справ.

10 березня 1994 року від кулі злочинця загинув начальник карного розшуку Ужгородського міськвідділу міліції 34–річний майор міліції Микола Боб’як. Спогади про загиблого Миколу – мужнього, сміливого та молодого – завжди болем стискатимуть серця  його рідних та назавжди залишаться в їх пам’яті.

Того злощасного березневого вечора майор міліції Боб’як саме збирався додому, де на нього чекала дружина та син, коли в чергову частину зателефонували про пограбунок на вулиці Ужанській, що в місті Ужгороді. Оскільки основна слідчо-оперативна група була на виїзді, то начальник карного розшуку вирішив їхати на місце злочину сам. Адже його правилом було – не відсиджуватися в кабінеті, а на найскладніші завдання йти самому.

Приїхавши на вулицю Ужанську, Микола Миколайович разом із молодим оперативником в темряві розгледіли дві постаті невідомих. Один з який тримав ніж біля горла іншого…

– Міліція! Кинь зброю! – наказав майор.  Для нападника ці слова стали несподіванкою. Коли він, озирнувшись, побачив міліціонерів, то кинувся навтьоки по залізничним коліям разом із жертвою. Майор міліції Боб’як зробив попереджувальний постріл у повітря. У відповідь з  темряви теж загриміли постріли. То стріляв другий грабіжник, який в той час переховувався за насипом…

Миколу двічі поранили у ногу. Ще мить – і дві кулі вп’ялися майорові в шию та обличчя. Молодий оперативник, підхопивши тіло свого начальника, затиснув рукою рану на його шиї. Однак Микола Миколайович дорогою в лікарню помер від втрати крові, так і не дізнавшись, що убивць затримали…

 

«Є в нас така благородна традиція –щороку  вшановувати пам’ять майора Боб’яка, і ми залишаємося вірними їй», – зауважує начальник Ужгородського МВ УМВС підполковник міліції Євген Калитич.

Так, днями в Ужгородському міськвідділі провели щорічний турнір з кульової стрільби на кубок пам’яті майора Боб’яка. В змаганнях брало участь 11 команд, у  складі кожної команди були чоловік та жінка. Серед жінок найвлучніше стріляла капітан міліції Наталія Немчина, серед чоловіків – підполковник міліції Валентин Сарана. В кінцевому результаті перемогу здобула команда слідчого відділу, яка і отримала перехідний кубок, друге місце здобула команда кадровиків, а третє – сектору інформаційно-аналітичного забезпечення. Всіх учасників змагання привітав начальник Ужгородського МВ УМВС підполковник міліції Євген Калитич та вручив їм почесні грамоти, медалі та переможний кубок.

Людмила ФЕЄР, Ужгородський МВ УМВС

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *