В Ужгороді пройшли змагання рятувальників

рятувальники1Вчора, 25 вересня, стартували обласні змагання серед пожежно-рятувальних підрозділів Управління ДСНС України у Закарпатській області з пожежно-стройової  підготовки та газодимозахисників на звання “Краща ланка ГДЗС”. Цьогоріч дані змагання приймає свалявський пожежно-рятувальний підрозділ Управління ДСНС  області.
Вогнеборці, робота яких завжди пов’язана із ризиком для життя та здоров’я, постійно вдосконалюють свою професійну майстерність у цій галузі. Адже під час гасіння пожеж неодноразово виникали ситуації, коли рятувальникам доводилось працювати у приміщеннях будівель з високою температурою, токсичному середовищі, під час щільного задимлення, в підвалах чи спорудах зі складним плануванням, із загрозою вибухів та обвалів. Можливо для когось такі випробування здаються нездоланними, за межею можливостей, а для бійців служби ДСНС – це щоденна робота, що є невід’ємною складовою служби, покликаної приходити на допомогу в хвилину лиха.
Попри сильний дощ, виборювати першість у змаганнях з’їхались 16 команд рятувальників зі всієї області. Спочатку на стадіоні «Авангард» рятувальники показували свою вправність та швидкість в одяганні бойового одягу та спорядження; в’язанні подвійної рятувальної петлі з одяганням її на потерпілого пожежним, включеним в апарат, та бойовому розгортанні ланки ГДЗС від пожежного автомобіля.

рятувальники2

рятувальники3

рятувальники4
Далі, на території 9-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Свалява вогнеборці демонстрували свою вправність у проведенні розвідки, шукаючи потерпілого в задимленому підвальному приміщенні димокамери. Окрім цього, ще й проходила перевірка теоретичних знань газодимозахисників.
Усі ці етапи рятувальники проводили в спеціальному одязі та апаратах захисту органів дихання, а це додаткові 17-19 кілограмів ваги. Ще однією особливістю проведення даних змагань є те, що тут потрібні чіткі й злагоджені дії всієї команди – єдиного рятувального організму. У випадку помилки хоча б одного із учасників команди судді нараховували додаткові штрафні бали.

Переможцями цьогорічних змагань стали газодимозахисники 6-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Виноградів. «Срібло» здобули господарі змагань газодимозахисники 9-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Свалява, а третіми фінішували професіонали  1-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Перечин.
Кращим учасникам змагань вручили грамоти та цінні подарунки, а команді-переможниці – перехідний кубок змагань, – пишуть у ДСНС України у Закарпатській області.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *