В Ужгороді показали стрічку про Євромайдан

В ужгородській галереї «Ілько» розпочався 11-й Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA.євромайданПочали захід показом документального фільму «Євромайдан. Чорновий монтаж». У стрічці режисери показали глядачам три місяці революції в Києві зсередини.

Було все: від обуреного протесту до народного єднання, від каструль на голові до кийків і бронежилетів. Від ейфорії перемоги до оплакування загиблих Небесної сотні. Революція як вибух пробудженої гідності, як ейфорія свободи, як біль усвідомлення ціни, як народження новітньої історії України.

«У цьому році ми вирішили відмовитися від фільму-відкриття, адже вся наша увага прикута до змін, що сьогодні відбуваються в державі. Ми звернулися до режисерів, що знімали український протест і попросили надати нам їхні найкращі кадри. Епізоди майбутніх фільмів про Євромайдан склалися у калейдоскоп революції, що не потребує коментарів», -зазначили організатори.

«Страшно, мороз по шкірі. От які емоції від перегляду. На очах сльози. Герої не вмирають», – поділилася своїми емоціями глядачка Ганна.

«Євромайдан. Чорновий монтаж» – український документальний фільм відзнятий режисером Романом Бондарчуком та багатьма іншими режисерами ініціативи Вавилон’13; цілком присвячений історичним Революційним подіям в Україні 2013-2014 років. Фільм – учасник міжнародного кінофестивалю Docudays UA.

Режисери фільму: Володимир Тихий, Андрій Литвиненко, Катерина Горностай, Роман Бондарчук, Юлія Гонтарук, Андрєй Кісєльов, Роман Любий, Олександр Течинський, Олексій Солодунов, Дмитро Стойков.

Голос Карпат

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *