В Ужгороді можуть скасувати безкоштовний проїзд для пенсіонерів

пенсіонериПеревізники, яких зібрали на закриту нараду ужгородські чиновники, запропонували скасувати пільговий проїзд для пенсіонерів. Мовляв, нині відшкодовується лише 20% таких перевезень, тому діти і люди похилого віку мають користуватися послугами міського транспорту, оплачуючи повну вартість за проїзд.

Перевізники навіть наголосили на тому, що могли б після цього скинути вартість проїзду для решти пасажирів.

Міська влада пообіцяла обговорити це питання із Закарпатською обласною державною адміністрацією.

Постанова КМУ № 354 від 17.05.1993 року «Про безплатний проїзд пенсіонерів на транспорті загального користування» передбачає безплатний проїзд для пенсіонерів за віком на міському пасажирському транспорті загального користування (крім метрополітену і таксі) та приміських маршрутах.

Перевізники не хочуть програм відшкодування витрат, адже в такому випадку доведеться робити жорсткий облік пасажиропотоку. Відповідно до ст. 41 Закону України від 05.04.01 № 2344-ІІ «Про автомобільний транспорт», пасажир зобов’язаний: мати при собі квиток на проїзд, на перевезення багажу, а за наявності права пільгового проїзду – відповідне посвідчення. Тобто крім звичайних квитків, яких ужгородці  і в очі не бачили, мають бути і пільгові. Знаючи точну кількість перевезених пенсіонерів, відшкодування можна просто порахувати. Але ужгородські підприємці цього зовсім не хочуть.

7dniv.info

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *