В Ужгороді будують «Доступне житло

8У ці дні в обласному центрі саме завершується будівництво 15-квартирного багатоповерхового будинку, що на вулиці Мальовничій. На будівельному майданчику у четвер, 1 серпня, побував  в.о. голови Закарпатської ОДА Ігор Свищо.

 

Посадовець зустрівся із забудовниками, а також ознайомився із завершальними роботами у квартирах, які вже через кілька тижнів здадуть в експлуатацію та передадуть їхнім власникам. У коридорах будинку саме викладають декоративну плитку, а у дворі засаджують газон та заливають під’їзні доріжки.

Загалом, до закінчення будівельних робіт, які розпочалися у 2011 році, залишилося трохи більше двох тижнів: 15 серпня будинок буде зданий в експлуатацію. До речі, у цьому житловому масиві уже є три будинки, в яких ужгородці проживають ще з 2010 року. Окрім того, зараз розпочинається будівництво п’ятого.

На сьогоднішній день із 15 квартир у новобудові, яку здаватимуть в експлуатацію цього місяця, за державними програмами викуплено вже 13. Вільними залишилися всього дві. Із запропонованих дво- та трикімнатних квартир  9 можна було придбати за програмою пільгового молодіжного кредитування, 5 – за програмою «Доступне житло 13/3» (у цьому випадку кредит береться під 16% річних, із яких держава компенсує 13%), а також одну квартиру за програмою «Доступне житло 30/70» (при якій держава компенсує 30% нормативної вартості житла для людей, які були у черзі). Загальна площа квартир становить 1119,5 кв м.1

–          Як бачимо, наші краяни покладаються на державну підтримку, яку їм гарантують Президент та Уряд, – зауважив на зустрічі із забудовниками Ігор Свищо. – Разом з тим саме керівництво країни вимагає від нас відповідних темпів у будівництві подібного житла. Тут ми задніх теж не пасемо. І, більш того, постараємося докласти усіх зусиль, щоб державні програми доступного житла та пільгового кредитування успішно діяли у Закарпатській області і в наступні роки.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *