В Ужгороді боротимуться з нелегальними перевізниками

перевізникиВ Ужгороді зустрілися представники громадськості з офіційними перевізниками під патронатом транспортної комісії, де вирішували як зменшити відсоток тіньового, а відтак і небезпечного пасажиропотоку.

2 аварії за участі нелегальних перевізників, або як їх називають в народі – “приватників”, у поточному році зафіксували працівники ДАІ. І якщо цього року обійшлось без жертв, то статистика минулих років не радує.

Тим не менше, жителі й надалі користуються послугами бізнесменів без ліцензії, не думаючи про наслідки. Без дозволів, без ліцензій, технічного огляду, дотримання норм безпеки таксують приватники. Нерідко грузові автобуси просто оснащенні кріслами, без дотримання рівноваги, а це одна з причин ДТП. Так і працюють. А тим часом перевізники, що витратили чималі кошти на обладнання автобусів, прийшли конкурси, підготували відповідні документи банкрутують.

Громадська рада при ДАІ, транспортна комісія, працівники ДАІ та перевізників обговорили нагальну проблему. Як боротися з приватниками, ДАІвці вже не знають, щорічні акції «Автобус» не дають результатів.

Не вдається викорінити приватників, то хоча б треба примусити їх створити відповідні умови для перевезення, одна із думок, що пролунали на круглому столі. Звичайно, приватникам не вигідно оформляти ліцензії, адже це зайві клопоти: як технагляди, так відповідне облаштування, податки, конкурси. Простіше купив бус, облаштував кріслами, й поїхав. Тим самим наражаючи на небезпеку сотні осіб.

Учасники круглого столу наразі обговорили всі можливі шляхи вирішення проблеми. Наразі прийняли рішення зібрати круглий стіл за участі громадських рад, представників податкової, перевізників, запросити і самих приватників, аби спробувати нелегальних перевізників спрямувати у легальне поле.

karpatskijobjektiv.com

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *