В Солотвині утворилося нове провалля

Солотвино16 квітня 2015 року біля Солотвинського водоканалу по вул. Возз’єдання стався провал ґрунту габаритними розмірами 60х50 м та глибиною близько 45 м, загальним об’ємом близько 100 000 кубічних метрів, внаслідок чого утворилося карстове провалля з гострими краями, що свідчить про продовження просідання ґрунту.

Варто зауважити, що в результаті провалу пошкоджень майна мешканців селища не виявлено, людські жертви – відсутні. Однак, на небезпечній відстані від провалля знаходиться лінія електричних мереж 6 кВ Тячівського РЕМ ПАТ “Закарпатобленерго”, – повідомили у прес-службі Тячівської РДА.

Оперативно на місце надзвичайної ситуації виїхали члени районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. За результатами роботи спеціалістів прийнято ряд рішень, спрямованих на забезпечення безпеки на території Солотвинського солерудника та призупинення розвитку карстових процесів на території селища Солотвино.

Зокрема, ДП “Виробнича дирекція з ліквідації Солотвинського солерудника” спільно з Солотвинською селищною радою рекомендовано встановити попереджувальні знаки та огородження території навколо карстового провалля. Також необхідно провести нараду за участі депутатів та працівників селищної ради з питань здійснення роз’яснювальної роботи з жителями Солотвина щодо небезпеки перебування в зоні карстових проваль.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *