В школи Берегова підуть 354 першачки

дітиДо 1 вересня залишається менше двох тижнів, тож батьки учнів майже панічно починають готуватись до школи. Особливо ретельну підготовку ведуть батьки першокласників.

Як повідомили нам в міському управлінні освіти, цього року до 1 класу шкіл міста підуть 354 дитини. Така цифра є очікуваною для Берегова. Найбільше батьків виявили бажання віддати своє чадо у ЗОШ № 1 (96 першокласників). На другому місці ЗОШ № 4 – 69 дітей, на третьому ЗОШ № 5 – 66. Далі розташувалися ЗОШ № 7 (46), № 3 (30), № 6 (19), № 9 (10), № 10 (15), школа у Затишному (3).

Як і кожного року «укомплектувати» першачка влетить дбайливим батькам «у копієчку». Ми поцікавилися на шкільному ярмарку, що діє біля Будинку культури, скільки коштує відправити першокласника «у бойовій готовності» в школу. Так, один з продавців розповів, що батьки зазвичай не жалкують грошей для своїх маленьких розумників. За один раз найчастіше витрачають зо 350 гривень. Проте, пояснює чоловік, тільки один портфель може коштувати 300 гривень (найдешевший варіант – 60 грн). Що ж до найдорожчого, то тут доведеться розкошелитися і на 600 грн. Висока ціна пояснюється канцелярською комплектацією шкільного ранця. Зошити переважно обирають найпростіші 12-листові (від 75 коп. до 1.15 грн), найтовстіші 96-листові коштують 6.30. Пенали також бувають різними, як за оформленням, так і цінами (від 12 до 70 грн).Найпростіші щоденники обійдуться в 6 грн, за більш «просунутіші» з твердими обкладинками, кольоровими фото та іншими новаціями віддасте не менше 20 грн. Аби підготувати дитину до творчих уроків доведеться купити альбом для малювання (від 3.50 до 14 грн), кольоровий папір (2–5 грн), кольорові олівці (6–30 грн),пластилін (8 грн), фарби (8–19 грн). А ще ж залишаються такі дрібниці, як ручки, прості олівці, лінійки, гумки, обкладинки для підручників. Також у деяких школах введено форму, тож і це потрібно врахувати.

beregszasz.com.ua

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *