В Мукачеві затримали групу грабіжників, які нападали на літніх жінок

наручникиПрацівники карного розшуку Мукачівського міськвідділу міліції затримали 19-літнього вуличного грабіжника, якому доведено вже три факти пограбунків літніх жінок. Нападник спеціалізувався на викраденні жіночих сумок.

Останнім часом в Мукачеві міліціонери викрили кількох зловмисників, які займались нападами на самотніх перехожих, в основному на жінок, відбираючи від жертв гроші та цінні речі.

Одним із таких виявився 19–літній мукачівець. Цей хлопець раніше не мав проблем із дотриманням закону, виховувався у звичайній сім`ї із середнім рівнем достатку. Однак останнім часом, розповідають батьки юнака, він зв`язався з раніше судимим 24-літнім приятелем, який і «наставляв» хлопця, як діяти у «темних» справах.

Як встановили мукачівські оперативники, обидва молодики займались пограбунками жінок протягом грудня-січня. Вибирали на вулиці потенційну жертву, стежили за нею й грабували. Проте старший зловмисник сам не нападав, аби не «світитися», а казав це робити молодшому й менш досвідченому в злодійському ремеслі товаришеві. А на рахунку того вже три пограбунки, один із яких поєднаний з насильством.

Підбігаючи ззаду до літніх жінок, хлопець ривком висмикував жіночі сумки. Одна жертва стала кричати й чинити опір, та грабіжника це не зупинило. Він кілька разів ударив жінку й таки відібрав сумку. Загальна сума викраденого склала близько 3000 гривень.

Відомості про подію слідчий міськвідділу вніс до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.186 Кримінального кодексу України (Грабіж, поєднаний з насильством, небезпечним для життя чи здоров`я потерпілої). Триває досудове розслідування, перевіряється причетність даних осіб до вчинення інших аналогічних правопорушень.

– Розшук вуличних грабіжників ускладнюється тим, – каже начальник кримінальної міліції Мукачівського міськвідділу Ярослав Товкан, – що потерпілі не відразу повідомляють правоохоронців про злочин і не завжди можуть описати нападника, адже злочинець діє швидко, підбігає зі спини і швидко зникає з місця злочину з краденою сумкою.

Тож якщо ви потрапили в таку ситуацію чи стали свідком злочину, негайно повідомляйте працівників міліції, зателефонувавши за номером «102». Чим швидше в міліцію надійде повідомлення про скоєння злочину, тим більше шансів викрити й затримати нападника.

Наталія Машіко
Мукачівський МВ УМВС

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *