В Мукачеві затримали грабіжників

Нещодавно вночі до чергової частини Мукачівського міського відділу міліції із заявою про пограбування звернувся місцевий  мешканець. 46-річний чоловік повідомив про те, що близько опівночі його пограбували двоє молодиків, з якими він познайомився в кафе.

1

Правоохоронці з’ясували, що потерпілий разом із мукачівцями відпочивав умісцевому кафе. Компанія розпивала спиртне та розважалась. Після посиденьок двоє чоловіків, один з яких неповнолітній, перебуваючи під впливом «зеленого змія», вийшли за новим знайомим у малолюдне місце, збили його з ніг та викрали мобільний телефон, ключі від помешкання та портмоне з грошима.

Не гаючи часу, дільничні інспектори міліції спрямували свої дії на розкриття злочину по «гарячих слідах». Зранку біля ломбарду за підозрою у вчиненні злочину дільничний Сергій Рябошапка затримав молодика, який був схожий за описом на одного з грабіжників. Той намагався здати у ломбард викрадений мобільний телефон. Затриманий пояснив, що у них  закінчилися гроші на випивку і у такий спосіб вирішили збагатитися.

У вчиненому зловмисники розкаялись, проте незрозуміло, наскільки це їмдопоможе. Наразі старшому із грабіжників загрожує реальний строк за гратами, адже нещодавно він вже був засуджений за грабіж з відстрочкою відбуття покарання. Тепер дії 22-річного правопорушника кваліфіковані за ч.2 ст. 186 Кримінального кодексу України (Грабіж), яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 6 років та за ст.304 Кримінального кодексу (Втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність). Працівниками міліції розпочато кримінальне провадження.

 

Наталія Машіко

Мукачівський МВ УМВС

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *