В Мукачеві відбулося тестування футбольних арбітрів Закарпаття

футбол-тестуванняУ Мукачеві відбулося тестування з фізичної й теоретичної підготовки арбітрів Федерації футболу Закарпаття, яких залучатимуть для обслуговування матчів першої й вищої ліг обласного футболу.

Загалом випробування пройшли понад 50 претендентів (декілька осіб не приїхали з поважних причин, тож матимуть шанс на перескладання).

Спочатку на стадіоні СОК місцевої ДЮСШ судді складали тест на швидкість (6 відрізків по 40 метрів) і тест ФІФА з фізичної підготовки (20 відрізків по 150 метрів). Відтак у будівлі Федерації футболу Закарпаття демонстрували знання з футбольних правил.

Як зазначив голова комітету арбітрів ФФЗ Ярослав Козик, результати в цілому задовільні, тобто всі атестовані, однак окремим деякі з «позицій» доведеться підтягнути (наприклад, необхідно позбутися зайвої ваги, покращити рівень теоретичної підготовки тощо). І для цього нададуть можливості. Головне, щоб продемонстровані результати потім були показані й під час офіційних матчів.

Відрадно, що у ФФЗ залучають і нових суддів із районних федерацій. Між іншим, нині в першій та другій лігах України матчі обслуговують лише Михайло Митровський та Вадим Запрутняк, тому у федерації хочуть «підтягнути» й ряд молодих служителів футбольної Феміди, аби вдало вийти на всеукраїнський рівень. До речі, у ході тестування проведено й аналогічні випробування з фізичної підготовки саме для таких кандидатів. За результатами, кращих 10 рекомендують для обслуговування поєдинків ДЮФЛ України.

Я.Козик також наголосив, що сьогодні в області тон задають традиційно вже aМукачівська та Ужгородська колегії, якісні зрушення спостерігаються в суддівстві у Виноградові, Іршаві, Берегові. У найближчій перспективі планують залучати представників гірських районів, бо ігри чемпіонату там цікаві, а суддів звідти поки немає.

Насамкінець слід додати, що одразу після тестування за участі голови ФФЗ Івана Дурана, а також його заступників Віктора Качура й Віктора Наскалова здійснили відкрите жеребкування арбітрів, які обслуговуватимуть матчі чергового етапу Кубка області. Керівництво ФФЗ також звернулося до суддів із проханням якнайсерйозніше поставитися до обслуговування офіційних матчів. Зокрема І.Дуран наголосив, що не потрібно йти на повідку у тих футболістів (незалежно від команд), які намагатимуться провокувати події на полі шляхом порушення правил чи відвертою симуляцією, повідомили в Комітеті зі зв’язків із громадськістю та ЗМІ ФФЗ.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *