В Іршаві евакуювали учнів двох шкіл (ФОТО)

Правоохоронці Іршавського райвідділу міліції разом із рятувальниками держслужби з надзвичайних ситуацій та лікарями швидкої допомоги провели учбову евакуацію 646 учнів одночасно в двох навчальних закладах м.Іршави – школі та гімназії.

 Учбову евакуацію розпочав начальник відділу кримінальної міліції у справах дітей майор міліції Василь Волошиновський, який о 12.00 год. зателефонував в Іршавський райвідділ міліції на спецлінію «102», повідомивши про те, щоІршавську ЗОШ 1-3 ступенів та Іршавську гімназію заміновано.

На місце пригоди прибула слідчо-оперативна група Іршавського райвідділу міліції на чолі з в.о.заступника начальника райвідділу майором міліції Дмитром Антолом. Міліціонери  повідомили дирекцію школи та гімназії прозамінування.

Далі з гучними сиренами на подвір′я школи приїхали працівники МНС та швидка медична допомога.

Дирекція школи та гімназії по шкільному радіо повідомили учням про евакуацію. Після цього у навчальних закладах прозвучали три довгі дзвінки, які повідомили школярам про небезпеку в школі. Учні організовано покинули приміщення школи, а правоохоронці взяли будівлі під охорону.

Рятувальники та експерт-криміналіст перевірили приміщення на наявність у них вибухівки. Нічого небезпечного не знайшли.

Після обстеження школи та гімназії майор Василь Волошиновський, головний інспектор Іршавського райвідділу державної служби з надзвичайних ситуацій майор Василь Данканич та начальник ДПРЧ №5 м.Іршава Дмитро Козар повідомили школярам та вчителям, що цей захід було проведено з метою попередження травмування чи загибелі дітей у разі виявлення вибухонебезпечних предметів.

Також майор Волошиновський попередив школярів, що неправдиві повідомлення про замінування тягнуть за собою адміністративну та кримінальну відповідальність. Нагадав учням про випадок із замінуваннямшколи в с.Білки, де батькам неповнолітнього «мінера» довелось сплатити чималий штраф за неправдиве повідомлення на «102» про замінуванняшколи.

Василь Данканич наголосив учням, що в разі виявлення підозрілих предметів потрібно негайно повідомити у відповідні служби.

Головним у цих навчаннях була евакуація. Дітей вчили, як швидко, організовано та без паніки покинути приміщення навчального закладу та чекати приїзду правоохоронців. Школярам також наголосили, що підозрілі знахідки не можна чіпати, а слід повідомити фахівців. Нехтування рекомендацій та порад правоохоронців може привезти до летальних наслідків.

Інформація Іршавського РВ УМВС

міліція Міліція2

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *