В червні половина закарпатців можуть залишитися без телебачення

телебаченняПоступовий перехід на цифрове телебачення в Україні відбуватиметься з 15 червня 2015 року. Закарпатська область – одна з дев’яти, в яких першими мають вимкнути аналогове мовлення. Це питання обговорила сьогодні робоча група, повідомила прес-служба Закарпатської ОДА.

​Державною програмою розвитку цифрового телебачення в Закарпатській області передбачалося встановлення передавачів цифрового стандарту на всіх передавальних телевізійних ретрансляційних станціях каналового стандарту. Змонтували 6 із запланованих 19 – в Ужгороді, Хусті, Мукачеві, Сваляві, Рахові та Великому Березному.

Орієнтовно технічні засоби, встановлені на об’єктах Закарпатської філії КРРТ, охоплюють близько 50%. Частково покриття забезпечено у Великоберезнянському, Перечинському, Свалявському, Тячівському, Рахівському та Іршавському районах. Міжгірський та Воловецький райони взагалі не охоплено цифровим стандартом телебачення.

«Роботи з подальшого розширення цифрової передавальної мережі на території області не ведуться. Відповідно до міжнародних домовленостей, роботу аналогових телевізійних передавачів дозволено до 1 липня 2015 року. Отже, є передумови, що після припинення роботи аналогових телевізійних передавачів, в області може відбутися значне зменшення інформаційного простору, а в деяких районах повна його відсутність», – повідомив директор Закарпатської філії КРРТ Володимир Гірич.

За підсумками наради прийнято рішення підготувати звернення до Кабінету Міністрів та Нацради з питань телебачення та радіомовлення щодо вирішення піднятих проблемних питань.

Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *