Ужгородські підприємці і активісти пікетували “Закарпаттяобленерго”

пікетВідбувся мітинг підприємців та активістів ГО «Самодопомога Закарпаття», ужгородського «Євромайдану» та «Самооборони» під стінами «Закарпаттяобленерго». Причини наболілі: збільшення тарифів на електроенергію, а головне — передоплата за ще невикористану електроенергію на два місяці наперед.

Бажаючих сказати все у очі представникам цієї здирницької структури було чимало. Про кабальні договори, які змушують укладати підприємців говорили і представники Спілки роботодавців Ужгорода, яка об’єднує 14 промислових підприємств. Виступаючі активісти Євромайдану та Самооборони навели кілька прикладів хабарництва з боку «Закарпаттяобленерго».

У свою чергу активіст «Самодопомоги Закарпаття», яка на мітингу була представлена найчисельніше (близько 100 чоловік), Володимир Химинець назвав ситуацію, до якої ця енергетична структура довела підприємців абсурдною. Як приклад навів елементарне порівняння:

— Уявімо собі, що для того, аби нам проїхатися на таксі, ми повинні заплатити таксисту спочатку аби він собі купив автомобіль, а потім уже нас повіз, — каже Химинець. — Звісно, що це — алогічно і такого у природі не буває. Інше питання: хіба усім підприємцям, яких тепер «пресує» «Закарпаттяобленерго», клієнти платять 200% передоплати? Звичайно, що такого теж не може бути… Тому ми вимагаємо по-перше пояснень, а по-друге — відміни кабальних договорів про передоплату.

У відповідь на аргументовні закиди підприємців та активістів, щодо російських олігархів, котрі володіють українськими обленерго і закарпатським у тому числі, представник «Закарпаттяобленерго» став посилатися на Нацкомісію з регулювання тарифів.

Резюмуючи мітинг, представники «Самодопомоги Закарпаття» з іншими активістами звернулися до Нацкомісії з регулювання тарифів з проханням переглянути ціни на електроенергію та до Антимонопольного комітету України із заявою про розслідування законності рішення «Закарпаттяобленерго» про передоплату у 200%. Активісти «Самодопомоги Закарпаття» також закликали підприємців не впускати до себе представників «Закарпаттяобленерго» для перевірок, повідомили у прес-службі «Самодопомоги Закарпаття».

clipnews

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *