Ужгородська міськрада масово порушує земельне законодавство

гаврилюкПрокурор Ужгорода Володимир Гаврилюк розповів про те, що правоохоронці почали вивчати земельні рішення, які прийняла нова влада міста і вже виявили чимало порушень.

«У березні-квітні і травні розглянуто масу земельних питань. Якщо не помиляюся, в рішеннях тільки останньої сесії ми вже виявили 8 рішень, які треба або скасувати, або привести у відповідність із законодавством. У тому числі і по 5 позиціях, які зазначені у зверненні Громадської ради Ужгорода до прокурора області.

Досить цікаві факти ми виявили, почавши перевірку, на нашу думку, просто кричущі факти. Це, наприклад, узаконення самочинно побудованих будівель. Коли громадяни мають рішення сесії про виділення земельної ділянки у так зване сервітутне користування, у подальшому будують будинок і щоб його узаконити звертаються в суд.

Суд приймає рішення про визнання права власності, з таким рішенням особа звертається до міської ради і узаконює ділянку. Виявилося, що такі рішення Ужгородського міськрайонного суду не були внесені у Єдиний реєстр судових рішень, відповідно, не піддані громадському обговоренню і приховані від працівників прокуратури.

За вимогами Генеральної прокуратури прокурори повинні проводити моніторинг судових рішень, щоб виявляти незаконні, де прокуратура не була стороною, але зачіпаються інтереси або держави, або громадян. Отож, ми не знали про рішення, а зіткнулися лише вже з рішеннями міськради.

Зараз ми витребували рішення з суду і проводимо перевірку — чи зареєстровано право власності в реєстраційній службі. Будемо приймати рішення про оскарження рішень суду і, залежно від того, рішень сесії. Це досить цікаві факти і вони підняті завдяки Громадській раді.

Тому я дуже позитивно оцінюю діяльність такої ради, яка є серйозним контролюючим органом і, можливо, навіть певним стримуючим фактором для дій депутатів і реальним помічником для нас».

7dniv.info

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *