Ужгородська міліція спростувала слова свого нетверезого працівника

мвсУжгородський МВ УМВС розмістив спростування інформації розміщеної на декількох інформаційних ресурсах, що стосувалася ДТП за участі прокурора Закарпатської області Анатолія Петруні. Для об’єктивності надаємо відео на якому працівник міськвідділу перебуваючи в незовсім адекватному стані розповідає про цю пригоду.
22 квітня 2013 року в інтернет-виданнях «Вся Закарпатська Правда» та «ОРД» з’явилася інформація, що «ГПУ проігнорувала докази вини прокурора Закарпатської області в ДТП з смертельним наслідком?».
У статті мова йде про те, що «слідчий Ужгородського МВ УМВС В.Пеца ділиться подробицями аварії, яку, за інформацією вказаних вище інтернет-видань, вчинив очільник обласної прокуратури А.Петруня, а також щодо участі в «фальсифікації» обстановки на місці ДТП заступником прокурора міста Ужгорода В.Черничком». Вказана інформація повністю не відповідає дійсності.
Окрім цього, в ході проведення досудового розслідування по кримінальній справі, порушеній по факту ДТП, що мало місце по вул.Минайській в м.Ужгороді, за участі автомобіля марки «Тойота Камрі», в ході огляду місця дорожньо-транспортної події було зафіксовано наявність відокремленого від автомобіля номерного знаку АО 0077 ВР та уламків пластикового тримача номерного знаку, що й було зафіксовано в протоколі огляду місця події і повністю спростовує будь-які дані щодо втручання в проведення першопочаткових слідчих дій, після повідомлення про подію, з чийого-небудь боку.
Одночасно з цим повідомляємо, що відомості стосовно старшого слідчого СВ Ужгородського МВ УМВС України в Закарпатській області капітана міліції Пеци В.Ю., опубліковані на вказаних вище виданнях, суперечать об’єктивним обставинам та подіям, які мали місце і взагалі спосіб їх отримання суперечить чинному законодавству, а саме ст. 32 Конституції України, Закону України «Про інформацію» і у зв’язку з цим не може розглядатись як доказ взагалі, оскільки отриманий незаконним шляхом та відповідно до роз′яснень Конституційного Суду України, не є допустимим.
Матеріали на сторінках даних видань повністю сфабриковані і підібрані з метою компрометації слідчого, як працівника правоохоронних органів та безпосередньо прокурора Закарпатської області Анатолія Леонідовича Петруні третіми особами.
Викладений на сайтах відеозапис повністю суперечить подіям, які мали місце 13.01.2010 року. У вказаному відеозаписі, який був проведений без згоди слідчого, котрий нібито описує обставини, що мали місце безпосередньо перед дорожньо-транспортною пригодою, тобто про його перебування в одному з кафе міста Ужгорода та вживання алкогольних напоїв, не відповідає дійсності, оскільки 13.01.2010 року слідчий СВ Ужгородського МУ ГУМВС України в Закарпатській області Пеца В.Ю. заступив на добове чергування в складі слідчо-оперативної групи та несучи чергування у форменому одязі, перебував в приміщенні Ужгородського міського управління і тільки після повідомлення оперативного чергового про дорожньо-транспортну подію покинув його територію на службовому автотранспорті в складі слідчо-оперативної групи.
Крім цього, Пецою В.Ю. було спростовано повідомлення авторів публікацій щодо згадування ним у вищевказаному відеозаписі імені Анатолія Петруні. При неодноразовому перегляді відеозапису можна чітко встановити, що ім’я прокурора Закарпатської області згадується лише першим співрозмовником. Саме перший співрозмовник неодноразово згадував ім’я Анатолія Петруні та провокував до висловлювань в його бік. Слідчим також повністю спростовано сам текст розмови, так як він, як і саме відео, що викладено на сайтах, змонтований і містить неправдиву інформацію.
Одночасно повідомляємо, що в результаті незаконного проведення аудіо- та відеофіксації особистого життя було компроментовано співробітника органів внутрішніх справ та безпідставно компроментовано інших осіб.
Наразі готується позовна заява до суду, щодо захисту честі і гідності працівника міліції.
Інформація Ужгородського МВ УМВС

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *