Ужгородська ДПІ справно повертає ПДВ

 

податковаДПІ у м. Ужгороді підбили підсумки за 5 місяців поточного року по відшкодуванню ПДВ – одного з найвагоміших податків що зараховується до казни нашої держави.

 

Станом на кінець травня на обліку в інспекції міста Ужгорода знаходиться 927 платників податку на додану вартість.

 

Загалом 37 суб’єктам господарювання з початку року відшкодовано з бюджету понад 23,6 млн.грн. ПДВ, що на 19,8 млн.грн. більше, ніж торік. Причиною такого стрімкого зростання суми відшкодування ПДВ у 2013 році (майже на 84%) є значне збільшення обсягу експортних операцій юридичними особами.

 

Нагадуємо, що податкова служба постійно працює над вдосконаленням сервісів для платників податків, одним із яких є запровадження автоматичного бюджетного відшкодування податку на додану вартість платникам податків, які готові працювати в режимі відкритості й максимальної прозорості. У місті Ужгороді сервісом автоматичного відшкодування ПДВ користується вже п»ять суб’єктів господарювання, яким відшкодовано ПДВ на суму 17,1млн.грн.

 

Водночас, податківці зазначають, що кількість отримувачів ПДВ в автоматичному режимі могла б значно зрости, якби платники дотримувалися визначених податковим законодавством критеріїв. Для більшості суб’єктів господарювання неподоланним залишається критерій щодо рівня заробітної плати. Середня заробітна плата на підприємстві має перевищувати у 2,5 раз мінімальний установлений законодавством рівень, тобто не повинна бути меншою за 2868 грн. на місяць.

 

 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *