Ужгородець шахрайським методом заволодів транспортним засобом

Нещодавно із заявою до Ужгородського міськвідділу міліції звернувся 27-річний місцевий мешканець про те, що позбувся свого скутера марки «Forward» вартістю близько 2566 гривень.

 Було встановлено, що потерпілийсам віддав транспортний засіб хлопцеві, оскільки візуально знав його. Молодик мав покататися і повернути скутера, однак минув місяць, а свою обіцянку той не поспішав виконувати.

 В ході вжитих заходів, оперативники карного розшуку міськвідділу встановили, що правопорушення вчинив 30-річний Віталій, місцевий мешканець. Молодик вже мав справу із законом. У липні 2009 року Ужгородський міський суд призначив йому покарання у виді позбавлення волі за вчинення грабежу. Відповідно до ст.75 Кримінального кодексу його було звільнено від покарання, якщо він протягом трьох років іспитового строку не скоїть нового злочину.

 На жаль, молодик належних висновків для себе не зробив, на шлях виправлення не став та вчинив нове правопорушення.  Він так і не переконався, що за кожен протиправний вчинок закон по голівці не «гладить», що за скоєний злочин доводиться розплачуватись  волею.

 

Скутер у правопорушника вилучено та повернуто законному власнику. Відносно шахрая відкрито кримінальне провадження. На даний час правопорушнику оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство) та визначаєтьсяміра запобіжногозаходу.

 P.S. Працівники міліції звертаються до громадян з проханням бути обачними, за можливості уникати спілкування з незнайомими людьми. Адже, повіривши їм, можна з легкістю позбутися власних цінних речей.

 

Діана ДОРОГІЙ

Ужгородський МВ УМВС

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *