Ужгород вирвався у лідери найбрудніших міст України

ужгородУ лідери міст з найбільш забрудненим повітрям вирвався Ужгород – це західноукраїнське місто опинилось на другому місці за індексом забруднення атмосфери.

Вищий, ніж у Ужгорода, цей показник лише вМаріуполі. На третьому місці – Горлівка з Донецької області.

Про це свідчать дані, які надала Центральна геофізична обсерваторія (ЦГО) Міністерства з надзвичайних ситуацій “Українській правді. Життя”.

Ця державна установа відстежує стан повітря у 53 українських містах.

Друга сходинка Ужгорода у такому антирейтингу фахівців не шокувала. Так, за словами президента громадського об’єднання “Екосфера” Оксани Станкевич, насамперед, проблеми із чистотою повітря Ужгорода пов’язані із самим його географічним розташуванням. “Ми розташовані в котловані, в якому повітряні маси переміщаються, але не видуваються. Всі викиди зависають над містом таким собі смогом. Понад 60% днів у році тут повний штиль, і з цим нічого не поробиш”, – констатує Оксана Станкевич. Інша причина – величезна кількість транспорту. Нині на 120-тисячне місто зареєстровано понад 40 тисяч транспортних засобів, тобто фактично кожен третій ужгородець має “залізного коня”, пише Радіо Свобода. Ще через Ужгород до кордону зі Словаччиною рухається багато транзитного транспорту. Інша причина – через кризу чимало автівок перейшло з бензину чи дизпалива на використання газу, а викиди від останнього дуже небезпечні.

Залиште відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *