У виноградівському коледжі танцювала блискавка (ФОТО)

Так сталося що проведення традиційної енергетичної науково-технічної конференції студентів коледжу співпало з Днем Святого Миколая. Підібрана керівництвом тема «Впровадження енергозберігаючих технологій в Україні та світі» є актуальною адже стосується кожного, а не тільки тих хто переживає за  долю майбутніх поколінь. Ведучим конференції був голова циклової комісії професійних дисциплін  Чутора Є. М. По різній тематиці до виступу студентів готовили  викладачі спеціальних дисциплін Костью Г.Т., Бабинець Д.Є., Лісіцкі М.Ю. та Головатенко В.В. Найбілш активно до проведення конференції із студентів долучилися Токач Крістіна, Росоха Олександр, Стойка Михайло, Ухач Віктор,  Крайникович Юрій, Кіш Юрій, Сенько Артем, Рацин Антон, Муха Олександр, Ніколенко Микола  та Грициняк Володимир. В технічному забезпеченні були задіяні студенти Шуберт Денис та Гейруш Золтан.

лісіцкіУ вступному слові Михайло Лісіцкі  звернув увагу на зв’язок між енергетичними проблемами в нашій країні та на прийняття рішень  владою на різних рівнях.  Але найбільш інтригуючими і цікавими були його думки про ідеї та напрацювання ентузіастів електриків в інтернет-мережах. На особливому місті тут виявилася котушка Тесли. Були продемонстровані відео розрядів на високій частоті, їхня керованість та реакція на музику. Виявляється  електричний розряд на частоті більше 10 кГц має суттєві відмінності від розряду на промисловій, а модифікація режиму роботи електричної схем на основі резонансу напруг відкриває ще один напрям для розробок у створенні нових альтернативних джерел живлення електричної енергії. Незвичною була також інформація про те як в індукційних  теплових котлах використовується реактивна енергія ефективним джерелом якої за певних умов може бути конденсатор.

Під кінець конференції найбільш активним її студентам учасникам голова профспілки коледжу  Віктор Головатенко від імені Святого Миколая вручив подарунки.

Студент третього курсу Віктор Ухач

 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *