У Берегові тліє “бомба” уповільненої дії (ФОТО)

Про це в мережі Фейсбук повідомляє громадський активіст Тетяна Яблінська (орфографія і стилістика збережені).

Вісімдесят років тому моя бабуся переїхала жити з Міжгірського району в м. Берегово на Запорізький хутір. Колись давно вона купила там землю, побудувала будинок, і почала своє хазяйнування. Це були 30 роки минулого століття. Потім була друга світова війна. Потім в часи радянського союзу всіх “багатих” розкуркулювали, і в кого було трохи лишньої землі, не бай що купленої за гроші, відбирали. Так і частину бабусиного саду пустили під бульдозер, а на його місті виросли багатотонові цистерни під нафтобазу.

Через 150 метрів від частини бабусиної ділянки, яку їй залишила радянська влада, через нафтобазу, тягнеться залізнодорожна колія. Все це лірика минулого. Пройшло більше 50 років. Нафтобаза успішно працювала, давала прибутки комусь, місто мало щастя вдихати аромати бензину, солярки і інших нафтопродуктів. І ні одного мера в місті Берегово ніколи не турбував екологічний стан цього чудового краю.Мабудь бабуся промінявши чистий воздух гір на майбутнє своє місце проживання, якби знала що так станеться – ніколи б не переїхала в Берегово жити.

Наразі ми з вами всі живемо в цікавий час, і події сьогодення, які б вони погані не були, ввійдуть в історію, як переломні часи на Україні. Зараз кожен має змогу щось змінити в кращу сторону. Дивлячись як активно деякі партії називають себе “янголами, які борються зі злом”, набріхують один на одного, перешкоди створюють, відтягують що де залишилось ще не викраденим з радянських часів, і не знаєш будуть з цього якісь покращення чи не будуть. Багато галасу було навколо нафтобази зроблено ЕЦунами, депутат вулиці Запорізька Бізіля Н. являється членом їхньої партії. Але крім галасу і криків, я особисто нічого не чула.

Якось, розмовляючи з теперішнім мером Бабяком Золтаном, я від нього почула дуже хороші слова: ‘У нас чудовий край і потрібно його розвивати’. Він мене зачарував своїм підходом до розвитку міста. Але це нажаль були просто слова. За період роботи, крім тротуарних доріжок і світлофорів перед виборами, нічого не зроблено ні ним, ні його командою, яка сьогодні грається в перетягування піару. Так було із нафтобазою, яка стоїть майже в центрі міста, це “бомба уповільненої дії”. Тому що було подовжено аренду ще на 5 років на січневій сесії. І депутат Бізіля сказала, що продовжуйме аренду, але це погано, що нафтобаза там стоїть. А потім сказала що я – велика активістка могла хоч слово сказати проти нафтобази. А насправді відбувається все так – Бабяк продовжує аренду і домовляється з партіями хто за що голосує, і посадою Бізілі Оля купив голоси, а Бізіля Наталія вміє хіба що по місту плітки брудні розпускати, а голос віддасть туди куди її попросить персона Бізіля О.

А тепер про мера. Екологія міста, відсутність води в колодязях, незрозумілі витрати бюджетних коштів – все це абсолютно не виконується в користь містян.

Якщо продовжено аренду нафтобази – то які побажання у Бабяка до жителів Запорізької вулиці і всього міста? Де інспекція яка проведе екологічні дослідження? І чим займається взагалі ота команда, яка крім інтриг політичних, більше нічого хорошого в місті не зробила? Тому шановні хуторці, здіймаймо галас самі. Тому що аренда просто так не підписується. І нафтобаза запрацює знов. А цистерни давно не використовувалися і несуть реальну загрозу для всього міста!

 

нафтобаза нафтобаза2

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *