У Берегові міліція пильнує школярів-прогульників

міліція2Непоодинокі випадки коли школярі під час навчання самовільно тікають зі школи та без відома батьків і педагогів вештаються вулицями міста. Аби попередити та зафіксувати факти недотримання учнями навчального процесу, берегівські співробітники кримінальної міліції у справах дітей разом із службою у справах дітей Берегівської міської ради провели рейд.

Міліціонери перевірили місця, які найчастіше стають «пристанищем» для школярів, що вирішили прогуляти уроки. Серед них – комп’ютерні клуби та Інтернет-кафе.

Жодної дитини в Інтернет закладах помічено не було. Про те, поблизу одного із комп’ютерних клубів учасники відпрацювання зустріли хлопчика віком 15 років. Як з’ясувалося, дитина не є учнем жодного навчального закладу, відтак взагалі не долучена до навчального процесу. Даний випадок працівники кримінальної міліції у справах дітей узяли на контроль. Правоохоронцями буде вжито усіх відповідних заходів реагування для якнайшвидшого залучення дитини до навчання.

Для попередження вчинення порушень працівниками та власниками Інтернет-зал, міліціонери провели з ними профілактичну бесіду. Під час розмови міліціонери наголосили, що у випадку виявлення фактів неодноразового перебування дітей у закладі в години навчання та після 21 год., може бути ініційовано закриття комп’ютерного клубу за невідповідність діяльності.

«Ми маємо поважати вибір дозвілля дитини, однак це має бути у позаурочний час і під контролем батьків, – каже начальник міліції Берегівщини Василь Рябінчак.- Діти – це наше майбутнє, і саме від усіх нас залежить яким це майбутнє буде».

Інформація Берегівського РВ УМВС

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *