У Берегівській синагозі відкриють кафе

СинагогаЗведена у кінці ХІХ ст. велика синагога Берегова була найгарнішою будівлею міста. У 1960-х роках стиль соцреалізму змінив синагогу до непізнаваності.

З 1976 року тут офіційно відкрився палац культури із залою на 600 глядачів. Сьогодні будівля Будинку культури  перебуває не в найкращому стані, зокрема потрібні ремонтні роботи.

Учора, 3 липня, міський голова Берегова Золтан Бабяк побував на своєрідній екскурсії у Будинку культури, яку йому провів Владислав Чулей, директор цього центру дозвілля. Мер міста детально проінспектував кожен закуток будівлі. Принагідно завітав до Берегівської міської центральної бібліотеки, розміщеної тут же. У книгозбірні розповіли, що найпопулярнішими досі є російськомовні фоліанти, а вже далі йдуть українські з угорськими. Наразі актуальним питанням для бібліотеки є й розширення книгосховища. Таку дилему вже взялася вирішувати міська влада, зокрема підшуковувати зручне місце для книгозбірні.

Проте основним лейтмотивом «оглядин» Будинку культури стало відновлення на другому «балконному» поверсі затишного кафе, яке функціонувало у радянські часи й було дуже популярним серед берегівчан. Зараз приміщення перебуває у занедбаному стані і потребує капітального ремонту. Створення кафетерію може стати стабільними джерелами доходів для потреб Будинку культури та фінансування ремонту самої будівлі. Не менш важливим є й той факт, що вишукане кафе з панорамним видом на місто стане черговою привабою для туристів і місцем культурного відпочинку берегівчан.

Також міський голова зустрівся з працівниками Будинку культури. Зокрема йшлося про організацію масштабних культурних заходів, оновлення «репертуару» культурного закладу та створення додаткових залів для танцювальних гуртків.

Берегсазньюс

бабяк бабяк2 бабяк3

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *