Скільки закарпатці витрачають на їжу

Життєвий рівень матеріального добробуту різних соціальних груп населення досліджується органами державної статистики у всіх районах області шляхом проведення вибіркового обстеження умов життя домогосподарств.

Середньомісячні сукупні ресурси одного домогосподарства області у ІV кварталі 2015р. становили 8 184,75 грн. або 2 998,08 грн. у середньому на одного умовного члена домогосподарства та були вищими, ніж у середньому по країні (2701,98 грн.) при прожитковому мінімуму на одну особу в місяць у ІV кварталі 2015р. – 1330,00 грн.

Більше половини своїх доходів (48,0%) витрачало у ІV кварталі 2015р. населення області на харчування ( у середньому по країні – 53,4%).

Щомісячно середньостатистична закарпатська сім’я спрямовувала на продукти харчування 3904,58 грн. (включаючи вартість продуктів отриманих з особистого підсобного господарства) при 2898,25 грн. в середньому по країні.

Найбільше грошей витрачали жителі області на м’ясо та м’ясопродукти (708,80 грн.), на хліб і хлібопродукти (хлібобулочні та макаронні вироби, борошно, крупи) – 599,77 грн., молоко, сир та яйця – 508,94 грн., овочі – 499,23 грн., цукор, джем, мед, сироп, шоколад та кондитерські вироби – 302,77 грн., олію та жири сало (сало, масло тощо) – 270,06 грн.

Мультимедійний відділ Ужгородського прес-клубу

Food


Loading...

Comments:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 − 1 =