Родина вбитого в АТО офіцера Галаса прибула до Ужгорода відновити справедливість (ВІДЕО)

Вчора, 23 вересня, до Ужгорода прибули дружина та мати вбитого високопоставленими контрабандистами командира мотопіхотного взводу 16-го батальйону Романа Галаса. Вони зустрілися з журналістом Павлом Федакою, який розслідує обставин вбивства та військовим комісаром Ужгородського ОМВК Миколою Журавльовим, до мобільної групи якого в зоні АТО входив старший лейтенант Роман Галас.

Роман Галас приймав участь у затриманні вантажівки з борошном, в якій було знайдено 48 мільйонів гривень.

Наступного дня в блінджажі військовослужбовців знайшли записку: “Ви мали їхати звіси на іномарках, а поїдете ногами вперед”.

Раніше Павло Федака в мережі Фейсбук повідомив:

14-літня Майя Галас, донька вбитого високопоставленими контрабандистами командира мотопіхотного взводу 16-го батальйону Романа Галаса, підтвердила мої слова про погрози воїну зі сторони представників спецслужб: ” Тато мамі за 2 дні казав: “Якщо вночі не вб”ють сепари , то вдень свої…..” І мама щогодини йому дзвонила”.
Офіційна версія загибелі, що Роман навмисно підірвав себе гранатою.
Ці покодидьки не тільки вбили бойового офіцера, але ще й вирішили посмертно зганьбити його честь перед рідними та близькими. Я пообіцяв Майї не залишити її родину на самоті з проблемою і відновити добре ім”я її батька.
Друзі, порадьте, що робити у цій ситуації бо Порошенко глухий і сліпий з приводу таких питань.

Нагаю, що раніше з цього приводу я писав наступне:
Виродки з найвищих ешелонів влади вбивають бійців, які борються з контрабандою.
Вчора українські ЗМІ повідомили про розстріл мобільної групи по боротьбі з контрабандою в секторі А та загибелі двох військовослужбовців ЗСУ, в тому числі, бійця з позивним Ендрю. Юрій Касьянов заявив, що замовники вбивства сидять в штабі сектору та в Генеральному штабі.
8 серпня, на лінії зіткнення поблизу Артемівська (сектор С)загинув від вибуху гранати в бліндажі командир 3 мотопіхотного взводу 16-го окремого мотопіхотного батальйону Роман Галас, який напередодні мав конфлікт з високопоставленими офіцерами зі спецслужб та отримав погрози через принципову позицію у боротьбі з контрабандними грузами. Колеги Романа вважають його загибель вбиством. Справу спустили на гальмах.
Після цього, 16 бату наказали зняти блокпости і не заважати руху транспорту.

галас галас2 галас3 галас4 галас5

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *