Прикордонники конфіскували у Андрія Балоги дипломатичний паспорт

Балога АПро це у електронному листі “Трибуну” інформує  “Вільне Закарпаття”.

Як стало відомо нашим журналістам, на одному із прикордонних пунктів пропуску у депутата Закарпатської обласної ради та сина Віктора Балоги Андрія Балоги відібрали дипломатичний паспорт.

Причиною конфіскації став доволі очевидний факт: Андрій Балога не мав жодного права для отримання та використання дипломатичного паспорту. Так, в Указі Президента України «Про дипломатичний та службовий паспорти» чітко вказаний перелік осіб, які мають право отримати та використовувати дипломатичний паспорт. Так, відповідне право має голова обласної ради. Однак ніяк не депутат ради такого рівня. Виключно депутати Верховної Ради мають право використовувати подібні дипломатичні документи.

Вочевидь, практика видачі дипломатичних паспортів «по блату» у сімействі Балог більш ніж прийнятна.
Так, у 2009 році на всю Україну прогримів скандал, в центрі якого опинилися два брати Балоги – Віктор та Іван. Тоді Геннадій Москаль, який нині обіймає посаду голови Закарпатської ОДА, оприлюднив викривальну інформацію, яка доводила, що Віктор Балога, користуючись своїм службовим становищем на посаді глави Адміністрації Президента ще у 2006 році видав дипломатичний паспорт своєму молодшому брату Івану Балозі, котрий на той момент не мав жодного законного права на його отримання. За словами Москаля, тільки у 2008 році Іван Балога здійснив понад 30 поїздок за кордон, використовуючи дипломатичний статус. Згідно із Законом України «Про боротьбу з корупцією», корупційними діяннями є отримання особою, уповноваженою на виконання функцій держави, пільг або переваг».

Таким же ж порушенням нині є і використання дипломатичного паспорту молодшим Балогою – Андрієм. З якою метою Віктор Балога, відомий своїм статусом головного контрабандиста Закарпаття, незаконно виготовив своєму сину дипломатичний паспорт, можна тільки здогадуватись. Вочевидь, прикриваючись дипломатичним статусом, Андрієві легше організовувати незаконні міжнародні угоди та трансфери. Ті, що в народі називаються контрабандою.

Цікавим співпадінням виглядає причетність до обох історій Геннадія Москаля. У першому випадку саме він вивів на чисту воду братів Балог. І чи не випадково Андрій Балога позбувся дорогоцінного документа саме після призначення на посаду губернатора того ж Москаля?

Цікаво також, чи хоча б цього разу правоохоронці звернуть гідну увагу на подібний обурливий факт порушення законів України членами сімейства Балог? Чи, як і в далекому 2009-му, вихідцям з Завидова все зійде з рук?

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *