Прикордонники Чопського загону затримали ще дві групи «шукачів щастя»

прикордонники

Минулими       вихідними прикордонники Чопського загону затримали ще дві групи «шукачів щастя», які намагались у незаконний спосіб потрапити на терени ЄС.

У першому випадку, завдяки вжитим оперативним заходам, співробітники загону в межах Перечинського району затримали групу осіб, що рухались автомобілем в сторону українсько-словацького рубежу. З шести людей, які знаходились у транспортному засобі, лише водій, громадянин Сирії, мав документ, що посвідчував особу і надавав право на постійне проживання в Україні. Інші п’ятеро, серед яких один неповнолітній хлопчик, жодних документів правоохоронцям надати не змогли і повідомили, що є співвітчизниками водія. За фактом виявлення ознак вчинення злочину, передбаченого ст. 332 КК України, проінформовано УСБУ в Закарпатській області.

Інші сміливці, що пробирались у напрямку Словаччини через гори і були затримані нарядом відділу «Великий Березний», виявились родиною з однорічним сином. Чоловік та жінка, які не мали при собі жодних документів, повідомили правоохоронцям, що є подружжям, вихідцями з Афганістану. Також зі слів затриманих стало відомо, що за їхню подорож до Європи батько одного із подружжя заплатив у Афганістані невідомим особам близько 10000 доларів США.

Всіх правопорушників було доставлено до прикордонних підрозділів для з’ясування обставин правопорушення та складання адміністративно-процесуальних документів. Рішення про відповідальність перед законом та подальшу долю затриманих визначить суд.

Інформує  Прес-служба Чопського прикордонного загону

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *