Прокуратура Закарпаття взялася за інтернет-сепаратистів

прокуратураПрокуратура займається незаконними публікаціями у соцмережах.

Як повідомив начальник відділу прокуратури Закарпатської області Олександр Василенко: «У ході моніторингу соціальних мереж встановлено, що на публічній сторінці соціальної мережі «Фейсбук» одним з користувачів були розповсюджені відкриті звернення, які містять публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, тобто ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 109 КК України (публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій).

У подальшому, за вказаним фактом, слідчим відділом Управління СБ України в Закарпатській області розпочато досудове розслідування кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 109 КК України.

Галузевим відділом прокуратури області, у свою чергу, забезпечується прокурорський нагляд за додержанням законів при здійсненні досудового розслідування зазначених кримінальних проваджень. З метою швидкого та повного проведення досудового розслідування та прийняття кінцевого процесуального рішення, надано відповідні вказівки та визначено строк їх виконання.

Довідка: ч.2 ст. 109 КК України – Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади. Публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій, – караються обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *