Про надзвичайну сесію Чопської міськради без купюр (ВІДЕО)

Чоп-міськрада4 березня 2016 року відбулася позаргова сесія Чопської міскради, яка була скликана на вимогу медиків вузлової лікарні ст.Чоп – на своєму страйку, що відбувся напередодні. Адже два місяці даний медзаклад не фінансувався та його працівники не отримували зарплатню!
Патова ситуація склалася суто з-за технічних причин, викликаних непрописаністю у законодавстві деяких моментів, що стали каменем спотикання для місцевої вллади. До кінця незрозумілим залишилося питання і правомірності фінансування лікарні саме з місцевого бюджета. Адже на кожного жителя міста Чоп для надання медичних послуг вже виділена субвенція з державного бюджету. Чи не спричинить додаткове фінансування вузлової лікарні за рахунок місцевого бюджету дублювання?
Схоже, що насправді воно так і буде. Тому що мер вже підписав договор на медичні послуги з районною лікарнєю. Тепер ще з вузловою підпише. Виходить, послуги таки будуть дублюватися. – як і одночасне фінансування двох закладів.
Небажання містян їздити на прийом до лікаря до Ужгорода здається цілком зрозумілою, але ,насправді, таке маленьке місто, як Чоп, не потребує ДВОХ лікарен – їх фінансування є непосильним тягарем для місцевого бюджету.
Я навмисно всіх виступаючих знімав на відео, аби не вдаватися до подробиць та описання тої атмосфери, яка панувала на обговеренні болючого для нашіх медиків питання – все можна побачити на власні очі. І хоча питання з фінансуванням медичного закладу нарешті було позитивно вирішено, але спосіб, у який це було зроблено, містить як порушення регламенту, так і відсутність всіх відповідей – у тому числі у юридичній площині
Зрозуміло одне: всім присутнім набридла ця проблема, аби демонструвати ще й здатність до розв’язання технічних моментів. Також всі розуміють і те, що медзаклад місту потрібний. Але вважаю ганебною позицію Петра Лазаря – “світила” з фінуправління Закарпатської ОДА – який виявився вкрай нездатним висвітлити бодай одне з трьох слушних питаннь, заданих місцевим депутатом Георгієм Мартиновим. Я прошу всіх звернути увагу саме на цей момент: це самий початок другої частини відео. Цій відповіді депутат Мартинов Г. дав належну оцінку : “Нефахово!”
Адже продемонструвавши зверхність до наявної проблематики, “світила” різного рівня з ОДА, які за останній час не спромоглися надати ніяких методичних порад, породили колапс з фінансуванням Чопської вузлової лікарні. Адже саме ТАКА відповідь є відображенням ганебного ставлення ОДА, вцілому, до молодої команди мера Самардака В. І якщо бурхливі оплески вкрай збурених медиків, що стали заручниками ситуації, якось зрозумілі, то фракція Єдиного Центру, очолювана злодійкуватою екс-мершою Галиною Цар, відкрито продемонструвала своє зневажливе ставлення до законнообраного мера, “ламаючи його через коліно” вимогою переголосування вже проголосованих питань та залякуючи присутніх бодай у спробі оскарження результатів суперечливого ПЕРЕголосування
Зрозуміло, що для Галини Цар результат будь за яку ціну – навіть протизаконну – це її життєве кредо, “завдяки” чому вона і злетіла зі свого “трону”. Але чому всі депутати Чопської міськради погодилися на переголосування всупереч регламенту, я можу виправдати лише 3-х годинною втомою та фактором “інстинкту натовпу”.
Попередній підсумок для медиків і містян поки що втішний – у кінці тонеля нарешті з’явилося світло. У найближчий час вузлова лікарня ст.Чоп буде реорганізована у міську, але яку кількість профільних спеціалістів потягне місцевий бюджет, покаже час. Адже стратегія у цьому напрямку лишилася невизначеною.
Вважаю, що через таке рішення екс-Цариця вирішили залишити діючого мера Самардака без зайвої копійки на комунальні потреби. А без прогресу в комунальних питаннях йому ніколи не виграти жодних виборів. Розрахунок ідеальний. Лікарнею не закінчіться.. Ось побачите!

Валерій Наталевич

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *