«Правила» закарпатських нелегалів: без документів, але з Google maps

прикордВ рамках проведення спецзаходів з протидії незаконній міграції, минулої ночі чопські прикордонники затримали двох незаконних мігрантів.

У першому випадку інформацію про рух невідомої особи в бік українсько-словацької межі прикордонники відділу «Ужгород» отримали завчасно. Згодом, силами оперативної групи за 150 метрів до кордону був затриманий один чоловік. Охоронцям кордону він повідомив, що є громадянином Вірменії, разом з тим жодного документа при собі не мав. «Мандрівник» пояснив, що використовуючи мережу Інтернет спланував собі приблизний маршрут руху до Німеччини з незаконним перетином державного кордону поблизу м. Ужгород.

За кілька годин «компанію» вірменину склав виходець із Сирії. Чоловіка без документів затримав прикордонний наряд за 500 метрів від лінії кордону. З його пояснень вартовим кордону стало відомо, що він також хотів у незаконний спосіб хотів потрапити до Німеччини і для прокладання маршруту з України в Словаччину користувався інтернет-сервісом Google maps.

Правопорушників доставлено до підрозділу, наразі встановлюються їхні особи. Рішення про відповідальність перед законом та подальшу долю затриманих визначить суд.

Прес-служба Чопського прикордонного загону

 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *