Під час затримання групи правопорушників закарпатські прикордонники двічі застосовували зброю (ВІДЕО)

Злочинні угрупування, які діють на державному кордоні, продовжують вишукувати нові способи реалізації своїх задумів. Державна прикордонна служба вже не одноразово повідомляла про активізацію використання малих літальних апаратів для переправлення через кордон товарів та навіть незаконних мігрантів. Так, лише цього року прикордонники зафіксували 25 порушень повітряного простору МЛА. Усі вони підтверджені правоохоронними органами суміжних країн. Завдяки заходам протидії прикордонники у 2016 році вже затримали два літаки АН-2, один спортивний вертоліт, за допомогою яких зловмисники переправляли через кордон цигарки і незаконних мігрантів, та один квадрокоптер.

Ще одним, так би мовити, новим способом дії зловмисників є переправлення цигарок по воді. Для цього організатори задіюють спеціально підготовлених плавців, яких важко помітити уночі. В той же час прикордонники використовують тепловізори та інші технічні засоби для того, аби своєчасно виявляти порушників.

Так, в рамках посилення заходів протидії злочинній діяльності на українсько-румунському кордоні в межах Чернівецької та Закарпатської областей сьогодні, близько 4.30, на ділянці кордону поблизу Солотвино прикордонний наряд на березі річки Тиса виявив групу осіб в гідрокостюмах, які мали намір переправити через кордон пакунки з цигарками. Побачивши прикордонний наряд, невідомі кинулися навтьоки. Прикордонники здійснили кілька попереджувальних пострілів вгору із пристрою для відстрілу гумових куль, однак порушники не відреагували. Правоохоронці, у відповідності до законодавства, застосували зброю у бік втікачів, влучивши одному із них у спину. Порушника затримано. Прикордонники надали йому першу медичну допомогу. На даний час жодної загрози життю затриманого не має. На березі річки правоохоронці виявили чотири пакунки цигарок.

Вже за кілька хвилин група посилення, яка була викликана прикордонним нарядом, затримала неподалік мікроавтобус у якому перебували два громадянина України у гідрокостюмах. Для зупинки транспортного засобу прикордонники також змушені були здійснити кілька попереджувальних пострілів вгору із автомата Калашникова.

Вже о 7.30 сьогодні на напрямку ймовірного правопорушення прикордонники виявили ще 9 пакунків цигарок. Тривають слідчі дії.

Державна прикордонна служба наголошує, що й надалі, в рамках визначених законом повноважень, діятиме рішуче під час припинення незаконної діяльності на державному кордоні.

цигарки цигарки2

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *