Під час свят активізуються квартирні злодії

Як відомо, з наближенням зимових свят чимало громадян вирушають на відпочинок, нерідко їх помешкання залишаються без нагляду й охорони.

 

 Про це добре знають і квартирні крадії. Тому саме у цей період значно зростає кількість крадіжок з помешкань городян, про що свідчить і остання статистика. Станом на нинішній день в Закарпатській області зафіксовано 172 крадіжки з квартир та 438 з приватних будинків.

 

 Департамент Державної служби охорони при МВС України з метою надання можливості громадянам потурбуватися про своє майно під час зимнього відпочинку ініціював проведення всеукраїнської акції «Квартира під охорону». Під час дії акції підрозділи ДСО зможуть взяти житло під охорону за половину вартості монтажних послуг.

 

 В рамках акції УДСО при УМВС разом з Управлінням громадської безпеки УМВС України в Закарпатській області провели роз’яснювальні заходи, з метою профілактики крадіжок з помешкань громадян. Зокрема, в Ужгороді дільничні інспектори посередництвом телебачення розповіли, що крадіжки скоюють здебільшого серед білого дня, коли власники оселі на роботі, та у період відпусток. Готуючись до крадіжки, злодії, зазвичай, вивчають денний графік власника помешкання. Крадії також легко визначають тривалу відсутність господарів. Переповнена поштова скринька, спущені жалюзі, неприбране подвір’я дають знати зловмисникам, що у помешканні нікого немає.

 

 Не зупиняють любителів поживитися чужим майном і нові замки — технікою їх злому вони оволоділи давно. Решітки хоч і додають захищеності, але теж не завжди рятують. Найбільш уразливими для проникнення крадіїв є помешкання розташовані на першому і верхньому поверхах, куди крадій може дістатися через вікна, балкони.

 

 Найнадійнішим убезпеченням житла від непроханих гостей залишається обладнання квартир засобами охоронної сигналізації. Але останнім часом крадії навчилися перевіряти оселі на наявність сигналізації — вони провокують спрацювання і чекають приїзду наряду охорони. Втім, у розпорядженні ДСО є низка сучасних охоронних систем, які забезпечують ефективний захист житла. Завдяки ним групи затримання міліції охорони завжди прибувають на місце спрацювання вчасно. Саме тому навіть наявність знаку «Об’єкт під охороною ДСО» змушує зловмисників відмовитися від кримінальних планів.

 

 Досвід свідчить, що впевненість громадян за безпеку своїх помешкань у час відпусток, переконує їх не знімати квартири та будинки з охорони, і вони і надалі продовжують користуватися послугами ДСО.

 

 

УДСО при УМВС України в Закарпатській області

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *