Перипетії довкола ужгородської “Корони” тривають

У вівторок, 13 серпня, ПП «Коруна» звернулось до Господарського суду в Закарпатській області та Львівського апеляційного господарського суду із заявами за нововиявленими обставинами щодо незаконної спроби приватизації (фактичного корупційно-злочинного рейдерського захоплення) приміщень історичного комплексу «Корона» в місті Ужгороді, пл. Театральна, 5, 7 та незаконного розірвання договору оренди, діючого до 2047 року з правом викупу, на ці приміщення, в яких (в порядку переуступки) було розмішено єдиний в Україні духовно-навчально-науковий комплекс Української Православної Церкви та Міністерства освіти і науки України «Ужгородська українська богословська академія імені святих Кирила і Мефодія – Карпатський університет імені Августина Волошина». 
коруна
З благословення Блаженнійшого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви даний комплекс було заплановано викупити у законний спосіб для розміщення в ньому вищих навчальних закладів та духовно-просвітницького центру УПЦ.
Як слідує із поданих заяв керівництво Ужгородської міської ради  з метою незаконного заволодіння приміщеннями комплексу «Корона» надали органам прокуратури та суду завідомо недостовірну інформацію, в наслідок чого було проведено незаконну приватизацію вище зазначених приміщень на користь комерційної структури.
З цією метою зловмисниками було приховано цілий ряд достовірних документів, які однозначно засвідчували факт того що ПП «Коруна» саме на підставі Патенту на виключне право оренди до 2047 року орендувало приміщення за адресою м. Ужгород, пл. Театральна, 5, 7 (комплекс «Корона») і відповідно мало першочергове право на викуп даних приміщень. Для прикриття своєї корупційно-злочинної діяльності шахраями було уведено в оману органи прокуратури та суду, для цього шляхом різнопланових махінацій до судових процесів було залучено третіх осіб, які не могли бути сторонами в даних справах, а їх покази не могли бути покладені в основу винесення безпідставних судових рішень.
На сьогодні пам’ятка культурної спадщини в Ужгороді комплекс «Корона», з вини керівництва Ужгородської міської ради, відверто руйнується на очах горожан та гостей міста, в її приміщеннях проводяться незаконні будівельно-руйнівні роботи, без дозволу органів охорони культурної спадщини (Управління культури Закарпатської обласної державної адміністрації) здійснено ряд перепланувань та збудовано додатковий вхід з боку пасажу (через який невідомими особами вечорами вивозяться зняті паркет, дверні та віконні рами, двері тощо) . При цьому, не зважаючи на це, органами міліції Закарпатського УМВС України в Закарпатській області в провадженні яких знаходиться кримінальна справа по факту руйнування приміщень комплексу «Корона» не вживаються жодні заходи щодо припинення відповідних злочинних дій, не зважаючи на те, що їм неодноразово було направлено відповідні заяви по факту триваючого руйнування історичної пам’ятки місцевого значення.
Розгляд заяв за нововиявленими обставинами також покаже чи в даній афері стосовно ПП «Коруна» було допущено судову помилку, чи окремі служителі Феміди були причетними до незаконного рейдерського захоплення приміщень комплексу «Корона» в місті Ужгороді.
Всі додатково зібранні матеріали стосовно даної корупційно-злочинної афери будуть передані органам прокуратури.

Комітет захисту прав людини
Християнсько-народного союзу Закарпаття

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *