Перечинці вимагають повернути вкрадений стадіон

Щойно закінчилася сесія Перечинської міської ради. Є позитив – майже всі депутати підтримали  депутатський запит Івана Погоріляка до прокуратури району щодо незаконного привласнення стадіону паном Борисенком.
  Громадськістьі чекає справедливого розслідування справи.

стадіон

Депутатський запит

Депутат Перечинської міської
ради 6-го скликання
Погоріляк Іван Михайлович

Прокурору Перечинського району

Сесії Перечинської районної ради

За останні роки громадськість м. Перечин неодноразово порушує питання щодо руйнування єдиного в Перечинському районі стадіону, котрий знаходиться у власності ВАТ «Стеатит».
Працюючи в Перечинській РДА мною було проведено роботу зі збору документів, проаналізовано ряд рішень за останні 40 років, які мають пряме відношення до будівництва стадіону в Перечині.
Зібрані архівні документи свідчать, що стадіон будувався методом кооперації коштів підприємств, які працювали в Перечині в 70-ті та 80-ті роки минулого століття. Крім цього, на його будівництво використовувалися кошти спортивної лотереї.
Рішенням виконкому районної Ради депутатів трудящих № 72
від 29 березня 1974 року «Про участь підприємств, установ і організацій району в будівництві стадіону в смт. Перечин» було визначено перелік робіт та розміри коштів для спільного їх використання на будівництво стадіону. Цим рішенням замовником будівництва визначено Перечинську селищну раду (копія рішення з додатком № 1 додається).
Рішенням виконкому районної Ради депутатів трудящих № 129
від 21 травня 1976 року для оперативного керівництва завершенням будівництва стадіону створено штаб та виділено кошти підприємствами Перечинського району. Цим рішенням незавершене будівництво стадіону передано на баланс Лісокомбінату (копія рішення додається).
Постановою бюро Перечинського райкому Компартії України та виконкому районної Ради депутатів трудящих від 26 травня 1977 року до плану будівництва Перечинського району на 1976-1980 роки включено будівництво стадіону і визначено суму у 39 тис. крб. за рахунок кооперації коштів промислових підприємств та 9.0 тис. крб. – народним методом (копія постанови додається).
Рішенням № 116 від 15 травня 1984 року виконавчого комітету Перечинської районної ради народних депутатів стадіон передано на баланс Перечинського лісокомбінату. Разом із передачею стадіону цим рішенням Перечинському лісокомбінату було передано і 25 тисяч карбованців управління «Спортлото» для проведення капітального ремонту (копія рішення додається).
Рішенням № 123 від 11 червня 1986 року виконавчого комітету Перечинської районної ради народних депутатів стадіон закріплено за заводом «Стеатит» і передано 25 тисяч карбованців на його будівництво (копія рішення додається).
Незважаючи на вищевикладені факти, рішенням виконкому Перечинської міської ради № 96 від 03.08.2007 року ВАТ «Стеатит» надано дозвіл на виготовлення свідоцтва на право власності на стадіон. Підставою для прийняття вищезгаданого рішення виконкомом Перечинської міської ради було взято до уваги заяву директора ВАТ «Стеатит» та додане до неї рішення Господарського суду Закарпатської області від 28.09.2006 року, яке залишено без змін Апеляційним та Вищим господарськими судами (копії рішень судів додаються).
Проаналізувавши вказані судові рішення, юридичний сектор апарату райдержадміністрації приходить до висновку, що вказані рішення суду не могли стати підставою для надання дозволу ВАТ «Стеатит» на виготовлення свідоцтва на право власності на стадіон (копія висновку додається).
Рішенням виконкому Перечинської міської ради № 96 від 03 серпня
2007 року об’єкту містобудування «стадіон» незаконно присвоєно (змінено) поштову адресу: м. Перечин, вул. Жовтнева, 110 «А», бо, як випливає із рішень № 116 від 15 травня 1984 року та № 123 від 11 червня 1986 року виконавчого комітету Перечинської районної ради народних депутатів стадіону уже було присвоєно поштову адресу: смт. Перечин,
вул. Жовтнева,132.
У відповідності до свідоцтва на право власності виданого Фондом державного майна України регіонального відділення по Закарпатській області, майновий комплекс заводу «Стеатит» був переданий на підставі договору купівлі – продажу № 11 посвідченого в Перечинській державній нотаріальній конторі 27 січня 1994 року за № 101, зареєстрованого рішенням виконкому Перечинської селищної Ради народних депутатів від 30 грудня 1993 року № 61.
На моє звернення до Архівного відділу Перечинської РДА я отримав відповідь, що рішення виконкому Перечинської селищної Ради народних депутатів від 30 грудня 1993 року № 61 у них відсутнє.
На моє звернення до завідуючої Перечинською державною нотаріальною конторою про надання копії договору купівлі – продажу я отримав відповідь, що ці документи зберігаються в Закарпатському обласному державному нотаріальному архіві, і можуть бути видані лише на письмову вимогу суду, прокуратури, органів, що здійснюють оперативно-розшукову роботу. (Копію відповіді додаю).
На підставі здобутих документів та на моє переконання, вважаю, що стадіон у місті Перечин було безпідставно передано ВАТ «Стеатит», чим нанесено територіальній громаді міста Перечин шкоду в особливо великих розмірах.
Враховуючи вищевикладене та долучені до депутатського запиту документи, прошу прокуратуру Перечинського району порушити кримінальну справу за фактом незаконного привласнення майна ВАТ «Стеатит».
Крім цього прошу дане питання винести на розгляд сесії Перечинської районної ради.

Депутат Перечинської міської ради Погоріляк І.М.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *