Охорона не пускатиме закарпатського нардепа Балогу до Верховної Ради

радаНаступного тижня, 1-5 червня, Верховна Рада ухвалить рішення про те як вчинити з Павлом Балогою та Олександром Домбровським, яких Окружний адміністративний суд Києва позбавив депутатських мандатів. Про це  повідомив віце-спікер Ради Руслан Кошулинський.

Він нагадав, що після того як 11 червня 2013 Окружний адміністративний суд Києва зобов’язав спікера Ради Володимира Рибака забрати депутатські посвідчення у Балоги і Домбровського, спікер оскаржив це рішення в Київському апеляційному адміністративному суді, але програв справу. 22 червня суд залишив скаргу незадоволеною. «Наступного тижня вирок Апеляційного суду прийде в Раду і треба буде приймати якесь рішення», – сказав Кошулинський.

При цьому він зазначив, що Рибак не буде особисто відбирати посвідчення у депутатів. «По-перше, посвідчення їм видав не спікер а Центрвиборчком. До того ж Рибак не пристав, щоб силою відбирати документи », – сказав Кошулинський.

Політик вважає що вирішувати долю Домбровського і Балоги спікер запропонує депутатському корпусу. «Думаю, що буде прийнято рішення дати вказівку держохороні не пускати їх у сесійну залу», – сказав Кошулинський.

Нагадаємо, що Павла Балогу та Олександра Домбровського позбавив депутатських повноважень Вищий адміністративний суд на початку лютого за позовом Кармазіна. Він просив визнати недостовірними результати виборів в одномандатних округах № 11 (Вінниця) і № 71 (Хуст, Закарпаття), де було обрано відповідно Домбровського і  Павла Балогу.

“Взгляд”

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *