Очільник місцевого Управління ДСНС нагадав закарпатцям, що лісову пожежу легше попередити, ніж погасити

ДНСЗ приходом довгоочікуваного потепління кожна людина намагається хоча б на декілька годин забути про власну роботу і поринути в обійми нашої мальовничої природи. Більшість проводять свій вільний час у лісі, на галявинах, поблизу водоймищ та в паркових зонах. Особливо масово відпочити на природі закарпатці полюбляють на травневі свята. І нічого кримінального, як кажуть, у цьому нема. Зелена царина завжди радо зустрічає своїх гостей. Але, на жаль, не завжди відвідувачі лісових масивів пам’ятають про те, що вони тут гості. Тоді, у кращому випадку, споживацькі інтереси горе-відпочиваючих закінчуються купами сміття, а у гіршому – масштабними лісовими пожежами.

Щоб цього не трапилося, при виїзді на відпочинок до лісу кожен повинен пам’ятати, що ліс – наше багатство, яке нам необхідно берегти. Передусім обережними з вогнем у лісі й неподалік нього повинні бути самі люди. Адже саме ми винні в тому, що вогонь навідується в лісову царину – кинутий непогашений недопалок або сірник, залишене багаття. Іноді діти у пошуках розваги йдуть до лісу та самі розводять вогнища. Батьки ж мають нагадувати дитині, коли та йде на вулицю, про небезпеку пустощів із вогнем та наслідки від цього. З цих причин і не перестають замовкати телефони у пожежних частинах, по яких щодобово надходять повідомлення про все нові й нові пожежі.

А щоб попередити їх, необхідно запам’ятати, що розводити багаття дозволяється лише у безвітряну погоду під постійним наглядом і на відстані не менше 15 метрів від будівель та споруд. Перебуваючи в лісопаркових зонах, слід вибрати безпечне місце для розведення вогнища та обкопати його. Не слід кидати непогашені недопалки, сірники. Збираючись додому, не забувайте ретельно залити багаття водою чи закидати піском.

Отже, якщо ми будемо уважнішими й обережнішими та завжди виконуватимемо правила пожежної безпеки, то зайвий раз не наражатимемо на небезпеку ні себе, ні оточуюче середовище. Пам’ятайте! Лісову пожежу легше попередити, ніж погасити.

Управління ДСНС в Закарпатській області

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *