Не дивлячись на протидію, мукачівські роми обирають барона

цигани мукач3Зараз відбуваються вибори в ромському таборі в м. Мукачево. Є всі ознаки: урни, бюлетні, лічильна комісія, голова комісії, троє кандидатів. Сама процедура, як форма прояву громадської ініціативи є досить цікавою. Вона не заборонена законом.

З табору масово йде населення з паспортами голосувати. Зібрання проходить мирно, ексцесів нема, присутні представники правоохоронних органів та член Громадської Ради при виконавчому комітеті Мукачівської міської ради – Володимир Поляк. Відсутні представники органу місцевого самоврядування. На думку В. Поляка до виборів роми підготувалися відповідально – бюлетні якісні, хоча не мають захисних ознак. Питання виборів в ромському таборі напередодні досліджувалося Закарпатським адміністративним судом і в позові органу місцевого самоврядування було відмовлено. Побачимо хто буде переможцем і чи будуть вибори оскаржуватися переможеними. Повідомив виданню “Трибуна” громадський активіст Юрій Фекете

Нагадаємо, що виконавчий комітет Мукачівської міської ради хотів заборонити проведення виборів але 28 липня Закарпатський окружний адміністративний суд відмовив йому у позові.

Ще по темі: Мукачівська влада “пхає носа” у внутрішні справи ромів (фото)

цигани суд циганисуд2 цигани суд3 цигани суд4

цигани суд5

 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *