Наслідки витоку нафти на Ужгородщині ліквідовано

нафта-витікЯк повідомлялось раніше, 31 травня 2016 року о 15 год. 55 хв. Держекоінспекцією у Закарпатській області було отримано телефонограму від Закарпатської дільниці філії “Магістральний нафтопровід “Дружба” ПАТ “Укртранснафта” щодо виявлення локального забруднення ґрунту в районі проходження нафтопроводу “Дружба” на ділянці “Броди – Держкордон” на відстані одного кілометру неподалік с. Дубрівка Ужгородського району.

Спеціалісти Держекоінспекції одразу ж виїхали на місце події. Провели огляд місця витоку нафтопродукту (нафти) на поверхню ґрунту в урочищі “Ярочки” с. Дубрівка та відібрали проби ґрунтів з метою визначення ступеня забруднення ґрунту. Зафіксували, що внаслідок несанкціонованої врізки нафтопродукти до водних об’єктів не потрапили. Начальнику ЗД філії “МН “Дружба” ПАТ „Укртранснафта” видали припис щодо усунення наслідків аварії.

Станом на сьогодні, 7 червня, аварійною бригадою ЗД філії “МН “Дружба” ПАТ „Укртранснафта” ліквідовано наслідки потрапляння нафти в грунт.

Нафту максимально зібрано та закачано в нафтопровід. Проведено зачистку забруднених місць, здійснюється рекультивація забрудненої земельної ділянки.

За фактом несанкціонованої врізки на 298 км нафтопроводу “Броди-Держкордон” Ужгородським відділом поліції Головного управління національної поліції у Закарпатській області порушено кримінальне провадження за ст. 292 Кримінального Кодексу України.

З метою проведення розрахунків збитків, заподіяних забрудненням ґрунтів, Держекоінспекцією направлено запит до управління Держгеокадастру в Ужгородському районі щодо нормативно-грошової оцінки земельної ділянки.

Матеріали перевірок та розрахунки збитків, заподіяні державі, буде передано до органів національної поліції з метою доручення їх до кримінальної справи.

Державна екологічна інспекція у Закарпатській області продовжує контроль за ходом ліквідації аварійної ситуації.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *