Народний депутат Валерій Черняков відкрив громадські приймальні на Закарпатті

В громадській приймальні Валерія Чернякова29 травня 2013 року народний депутат України, уповноважений Всеукраїнського об’єднання “Свобода” на Закарпатті Валерій Черняков провів перший прийом громадян в Ужгороді. До депутата-свободівця ужгородці зверталися з проблемами, пов’язаними з масовим порушенням владою законодавства, скаргами на свавілля правоохоронних органів тощо.

Перша приймальня народного депутата запрацювала на пр. Свободи, 42 (офіс Закарпатської обласної організації ВО “Свобода”). Під час прийому до націоналіста звернулися пересічні закарпатці та громадські діячі. Прикладом зрілості українського суспільства стало звернення низки обласних відділень громадських організацій та політичних партій щодо порушення Товариством угорської культури Закарпаття закону “Про місцеве самоврядування в Україні” та Земельного кодексу України, а також кількох підзаконних актів. Лідери обласних та місцевих відділень громадських організацій і політичних партій обурені діяльністю Товариства угорців Закарпаття в частині незаконного спорудження на межі Закарпатської і Львівської областей так званого “пам’ятного знака” на Верецькому перевалі в урочищі “Бескид”. Громадськість области просить Валерія Чернякова звернутися з цього приводу до Прокуратури й СБУ, аби вони перевірили законність спорудження цього об’єкта.

“Просимо перевірити законність спорудження так званого “пам’ятного знака” на Верецькому перевалі, зведеного Товариством угорської культури Закарпаття на честь “переходу угорських племен у Карпатський басейн і віднайдення ними своєї нової батьківщини”. У разі підтвердження факту незаконного спорудження просимо притягнути винних до вставленої законом відповідальности, повернути в державну власність земельну ділянку, скасувати виданий державний акт, відшкодувати моральну шкоди та знести цю споруду, яка не має жодної історичної чи культурної цінности, а служить сусідній державі як місце для паломництва її малолітніх громадян для демонстрації їм “початку кордонів Великої Угорщини”, – йдеться у зверненні громадськости Закарпаття.

Також мешканці Ужгорода у колективних зверненнях просять депутата- свободівця допомогти у недопущенні забудови зеленої зони прибудинкової території будинків №№ 29 та 31 на проспекті Свободи. Тут, за словами людей, незаконно і з порушеннями прав громади вже знищено цінні породи ясена та софори, а зелену зону віддали у приватні руки. Мешканці будинку № 11 по вул. Корзо просять звернутися до прокуратури для перевірки дотримання вимог законодавства при проведенні реконструкції перукарні під торгово-офісні приміщення. Серед інших проблем, які турбують ужгородців – вартість пасажирських перевезень, невиплата підприємствами заробітної плати тощо. До приймальні народного депутата також звернувся ужгородець, який поскаржився на свавільні дії правоохоронних органів.

Валерій Черняков запевнив, що всі озвучені містянами проблеми буде ретельно вивчено й скеровано для розгляду відповідним державним установам.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *