Народна рада Мукачівщини засудила підкилимову приватизацію Палацу Ковнера

ковнерВідповідне звернення організація направила до мерії м.Мукачева

Міському голові Мукачева

ГО «Народна рада Мукачівщини»

В інтересах територіальної громади мешканців багатоповерхівок, що знаходяться навколо будівлі профілакторію, яку називають «Палац Ковнера».

Ми вкрай обурені новим стилем кулуарного прийняття рішень щодо приватизації будівель, які належать територіальній громаді міста. Мова йде не про нікому не потрібні приміщення, а про історичну архітектурна пам’ятку, яка має велике значення для історії і України, і сусідньої Угорщини, і є невід’ємною частиною історії Карпатської України.

Мешканці навколишніх будинків з радістю сприйняли звістку, що будівля Палацу Ковнера отримає господаря, не буде більше місця антисанітарії, бомжам та наркоманам. Проте рішення про цільове призначення, реконструкцію, а особливо про визначення меж прибудинкових територій – має прийматись виключно на громадських слуханнях, і враховувати інтереси усіх мешканців, а не тільки нового власника будівлі профілакторію.

Натомість працівники Мукачівського міськвиконкому, замість того, щоб захищати інтереси громадян міста, відкрито і завзято відстоюють інтереси одного власника. Замість того, щоб аргументовано пояснити потребу нового власника у території, мешканцям навколишніх багатоповерхівок замилюють очі новим дитячим майданчиком, новим водопроводом та каналізацією. При цьому показують витяги з генплану, у якому одному власнику необґрунтовано виділена більша земельна ділянка, ніж цілій п’ятиповерхівці. До цього моменту жоден представник нового власника не запропонував людям громадське обговорення проекту, а тільки нав’язують нам ніби-то вже прийняте рішення.

В інтересах територіальної громади, мешканців навколишніх багатоповерхівок у района Палаца Ковнера, Народна Рада вимагає у порядку черговості:

1. Визначити та закріпити за будинковими комітетами прибудинкову територію для усіх будинків, що оточують будівлю профілакторію по вул. Берегівська, 62а;
2. Виконати роботи по благоустрою прибудинкової території, капремонт водопроводу та каналізації;
3. Провести Громадські слухання з пропозиціями від власника;
4. На основи спільно прийнятих рішень затвердити проект згідно чинного законодавства.

Тільки після виконання цих пунктів мешканці багатоповерхівок нададуть дозвіл на проведення будівельних робіт. Народна Рада Мукачівщини цілком і повністю підтримує ініціативу та справедливі вимоги мешканців навколишніх багатоповерхівок.

Координатор ГО «Народна Рада Мукачівщини» Ю.Кравчук

1 comment

Віктору Балозі says:

цю будівлю купив новий власник Лукачина В.В.(внук колишньої начальниці пенсійного фонду Мукачева) за 383 тисячі гривень на аукціоні “прозоро”, що ніхто не чув і не знав, лише учасники! Вдумайтеся! А посвідчувала договір-купівлі продажу приватний нотаріус, яка обслуговує синдикат ”Барва” та усі шахрайські оборудки мерії Жанна Медвідь у березні 2015 року! по документам кажуть вивели цю будівлю із реєстру памяток архітектури і тепер це ніби профілакторій, а земля під цим Палацом, належить КАЕЧі тобто Міністерству оборони, ще не встигли прихватизувати. Думали пронесе.Та ні народ у нас уже не дурний, і не бидло. Будуть із вилами, лопатами відстоювати свої прилеглаі території. Жителі не проти, нехай там буде або музей або справді профілакторій дла АТОшників! А якогось 5 зіркового профілакторію із підземним паркінгом НЕ БУДЕ! Фіга Вам злодії! Скільки можна обманювати цинічно мешканців. Коли наступить цій банді із Завидова Божий суд?

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *