Categories Новини

На Закарпатті з’явилися ще чотири вулиці, названі на честь загиблих на Донбасі бійців та героя Небесної сотні

       військові-навчання Голова ОДА Геннадій Москаль підписав чергове розпорядження про перейменування вулиць у рамках Закону України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону їхньої символіки”. 

Документом увіковічнені загиблі на Донбасі бійці, а також Герой Небесної сотні.
Згідно з розпорядженням, вулицю Ворошилова в селі Ільниця Іршавського району перейменовано на вулицю Олександра Данільченка (сержант, гранатометник окремої 93-ї механізованої бригади. Загинув у січні 2015 року в бою за аеропорт Донецька, похований у Ільниці).
Вулицю Локоти в селищі Великий Березний перейменовано на вулицю Василя Наливайка (боєць 128-ї гірсько-піхотної бригади. Загинув у червні 2014 року внаслідок обстрілу терористів на Луганщині, похований у с.Ставне Великоберезнянського району).
Вулицю Колгоспну в селі Нижній Коропець Мукачівського району перейменовано на вулицю Сергія Вербицького (прапорщик 128-ї гірсько-піхотної бригади. Загинув у січні 2015 року внаслідок поранень під Дебальцевим, похований у Мукачеві).
Вулицю Гагаріна в місті Рахів перейменовано на вулицю Петра Гаджі (активний учасник Революції Гідності, член Афганської роти самооборони Майдану. Помер у березні 2014 року внаслідок отруєння сльозогінним газом. Удостоєний звання Героя України посмертно, похований у Рахові).
Наступні розпорядження голови ОДА про перейменування топонімів у рамках «декомунізації» буде підписано найближчим часом.
Прес-служба Закарпатської ОДА

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *