На Закарпатті затримали банду грабіжників з Одеси та Хмельницька

затриманняІногородні зловмисники планували напасти на заможну тячівську родину, а коли справа зірвалась, то взялись за свого тячівського спільника.

Як з’ясували правоохоронці, це злочинне угруповання складалося з п’яти молодих чоловіків: двох раніше судимих мешканців Одеської області, двох жителів Хмельницької області та одного тячівця.

Бандити розробили план злочину – напасти на помешкання якоїсь заможної тячівської родини й викрасти гроші та цінні речі. «Навідником» на жертв мав стати їхній тячівський спільник Михайло, який як місцевий знає, де в Тячівському районі живуть заможні люди.

В обумовлений день бандити на автомобілі «БМВ» на львівських номерах під’їхали до вказаного їх спільником помешкання. Проте в хаті майбутніх жертв було багато людей, тож грабіжники побоялись іти «на діло». Натомість вони стали звинувачувати згаданого Михайла в тому, що він дав погану «наводку». Мовляв, ми даремно палили бензин, їдучи на Закарпаття, тож тепер відшкодуй нам затрати…

Михайло сказав, що грошей він не має, натомість запропонував, як їх одержати – «кинути» його батьків… Нехай хтось із компанії зателефонує його батькам і повідомить, що Михайла затримала міліція за вживання наркотиків, і що для «залагодження справи» необхідно заплатити 1000 доларів…

План зловмисникам сподобався, і один з них зателефонував батькам Михайла. Проте ті, почувши невтішну новину про сина, не поспішали віддати кошти, а зателефонували в міліцію.

Зрозумівши, що грошей не буде, розлючені бандити прив’язали свого спільника-невдаху до дерева та відібрали від нього два мобільні телефони й сто гривень, аби хоч якось відшкодувати свої витрати.

Після цього «гастролери» вирішили повернутися додому, але злагодженість дій тячівських оперативників та дільничних не дозволила їм виїхати за межі Тячівського району. Їх затримали.

Як повідомляє т.в.о. начальника Тячівського РВ УМВС Василь Поковба, за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.186 Кримінального кодексу України (відкрите заволодіння чужим майном, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Всіх фігурантів справи затримано за ст.208 КПК України та поміщено в ІТТ Тячівського РВ УМВС. Грабіжникам оголошено підозру у скоєнні ними кримінального правопорушення, їх автомобіль поміщено на штрафмайданчик райвідділу міліції. Слідство повинно встановити, чи не причетна згадана п′ятірка до скоєння інших злочинів на території Закарпаття та інших регіонів України.

Іван Філіп, Тячівський райвідділ міліції

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *