На Закарпатті велосипедисти їздитимуть у “регіональних” жилетах

SONY DSC Таку акцію днями  провели у закарпатському місті Виноградів. Придбали жилети за кошти відомого місцевого мецената, члена фракції Партії регіонів у Виноградівській міській раді Йосипа Шерегі.

– Ми хотіли допомогти нашим велосипедистам та зробити їх перебування на дорогах безпечнішим. Наша область, на жаль, славиться чималою кількістю ДТП за участі саме цього двоколісного транспорту. От ми і вирішили хоча б якось вплинути на цю статистику, – розповів меценат-регіонал Йосип Шерегі.

Жилети роздали працівникам найбільших підприємств району: «ВЕТ Аутомотив України», ТОВ «Сандерс-Виноградів»,  ВАТ «Гроно-Виноградів» та місцевим жителям, котрі користуються цим видом транспорту.

Як пояснив Йосип Шерегі, жителі більшості європейських країн нині активно використовують подібні жилети. Їх головне призначення –  відбивати світло автомобільних фар у нічний час. Ефективність використання цих жилетів доведена досвідом західних сусідів нашої держави. Разом із тим українці поки що не звикли захищати власні життя таким чином.

– Сподіваюся, наш приклад наслідують і в інших районах не тільки області, але й усієї країни. І вже незабаром ми будемо не так часто чути про постраждалих на дорогах велосипедистів, – зауважив ініціатор акції Йосип Шерегі.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *