На Закарпатті створять інформаційний центр «Тиса об’єднує нації»

Обласні депутати затвердили програму розвитку співробітництва між Саболч-Сатмар-Березькою областю (Угорщина) та Закарпатською областю у сфері поглиблення добросусідських відносин, а також транскордонних, культурних та економічних зв’язків на 2013 – 2014 роки. 

З метою оперативної координації співпраці та забезпечення виконання програми депутати доручили  голові обласної ради та голові обласної державної адміністрації  визначити  уповноважених осіб до складу  спільної  з угорською стороною  робочої групи та  консультативного  комітету. Група має ініціювати перед міжурядовою комісією питання щодо проведення реконструкції попередньо узгоджених прикордонних пунктів пропуску, відкриття нових пунктів перетину кордону, а  також продовження розбудови автомагістралі М3 з українського боку кордону. Також  розроблятиметься стратегічне планування під час підготовки спільних проектів, що підтримуються Європейським Союзом протягом 2014-2020 років. Цьогоріч, згідно підписаного документу планується проведення в угорському місті Ойок Дня добросусідства.

Особливу увагу  сторони  приділяють співпраці в галузі охорони навколишнього середовища, спільного управління водним басейном р. Тиса, стимулюванню програм реабілітації територій, водного господарства та протипаводкового захисту, а також у сфері запобігання надзвичайних ситуацій. Ініціюється проведення спільного широкомасштабного екологічного та культурного заходу «День Тиси», а також створення інформаційного центру «Тиса об’єднує нації».

Обласна адміністрація протягом місяця планує розробити конкретні заходи з реалізації зазначеної програми та погодить їх з постійною комісією обласної ради з питань транскордонного співробітництва.

 Прес-служба облради

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *