На Закарпатті – штормове попередження!

штормЗа повідомленням Закарпатського центру з гідрометеорології, в другий половині дня та ввечері 26 травня по області очікуються грози, місцями зливи, під час гроз шквалисте посилення вітру 15-20 м/с.

З метою запобігання виникненню надзвичайних ситуацій та подій, травмуванню людей Управління ДСНС України у Закарпатській області застерігає та попереджає щодо необхідності дотримання правил безпеки під час ускладнення погодних умов.

Передусім, зберігайте спокій, уникайте паніки, дійте свідомо, утримуйте інших від нераціональних дій. За необхідності надайте допомогу інвалідам, дітям, людям похилого віку та сусідам.

Не користуйтеся ліфтами. Можуть раптово вимкнути електромережу.

З дахів, балконів та лоджій необхідно прибрати предмети, які при падінні можуть травмувати людей.

Якщо лихо застало вас на вулиці, обминайте будинки з хитким дахом та уникайте різноманітні споруди підвищеного ризику: мости, естакади, трубопроводи, лінії електропередач, аварійні дерева.

Окрім цього звертаємось до водіїв з проханням не паркувати автівки під деревами, особливо біля прибудинкових територій, адже пориви вітру до 20 м/с можуть спровокувати пошкодження стовбура дерева навіть у здорового насадження.

У ДСНС України у Закарпатській області

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *