На Закарпатті розплодилися гадюки

зміяЗа останні кілька років через спеку зміїних кубел неймовірно побільшало.

– Тільки за 2 минулі роки від укусів гадів постраждало щонайменше 50 тячівців, – розповів лікар Василь Йовдій. – У більшості випадків зміїними нападами піддавалися любителі тихого полювання, мандрівники, туристи, неспокійна дітвора. Всі вони вчасно одержали оперативну медичну допомогу, були госпіталізовані, пише Tyachiv.com.ua.

Ось приклади кількох останніх випадків:

У перших місяцях цього місяця, йшовши з полонини Шандріяски, дубівський 61-річний ваташ Василь Менджул став на хвіст 2-метрової гадини, яка вкусила чоловіка за оголену гомілку.

15-річний підліток Дмитрик збирав на лісовій галявині суницю зі своїм товаришем Петриком й відчув різкий біль вище коліна. Хлопець злякався, коли побачив, як на ньому сидить довжелезна гадина. Опісля юнак був госпіталізований у Дубівську лікарню, де тепер проходить лікування.

Нещодавно Мукачево.net вже публікувало інформацію про те, що в Ужгороді змії можуть грітися прямо на набережній, недалеко від центру міста.

Про це стверджує закарпатський журналіст Олександр Коробко.

За його словами, проблема виникла на довгобуді між транспортним мостом та гуртожитками УжНУ на Студенстькій набережній.

Фундамент давно перетворився на псевдобасейн та розплідник для жаб. Проходячи повз цей об’єкт, жабенячий гул просто закладав вуха. Зрештою жаби викликали «смачний» попит у інших земноводних.

Отож, за словами пана Олександра, вчора між довгобудом і фешенебельним «Едемом» по тротуар дорогу йому переповзла гадюка.

«Відрізнити її від полоза, мідянки, ужа та інших я здатен — не сумнівайтеся. З нервами у мене теж усе гаразд», — запевняє чоловік.

А ми тим часом нагадаємо, як відрізнити ужа від гадюки:
— гадюка менш та товстіша за вужа;
— вуж має «жовті вуха», у гадюки уздовж спини проходить зигзагоподібна смуга;
— трикутна голова у гадюки, овальна у вужа;
— у вужів зіниці круглі, у гадюки – вертикальні;
— вужі воліють жити біля водойм, гадюки в лісах;
— гадюки агресивні, вужі навпаки прикидаються мертвими або взагалі тікають.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *