На Закарпатті повені не буде

За прогнозами фахівців, високої повені з негативними наслідками цього року не очікується.

Про це під час міжвідомчого засідання на Київській ГЕС (м. Вишгород) повідомив перший заступник голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергій Данилюк, повідомляє прес-служба ДСНС.

“На даний час рівень води в річках нижчий за середні допустимі показники. Аналіз комплексу чинників переконує нас в тому, що високої повені із значними наслідками для господарства у 2013 році не очікується. Вихід води на заплави також не становитиме загрози”, – сказав він.

За словами Данилюка, ДСНС у цілодобовому режимі моніторить паводкову ситуацію в країні.

За прогнозами фахівців, вихід води на заплави можливий у межах русла річки Прип’ять у Волинській, Рівненській та Житомирській областях, Західного Бугу — у Львівській, Дніпра та Десни — у Чернігівській областях. На річках Карпатського регіону ситуація наразі контрольована та не дає підстав для тривоги.

Прогноз постійно уточнюється з огляду на погодні умови. Процеси льодоходу в басейнах річок України проходитимуть фактично без ускладнень.

Під час засідання Міжвідомчої комісії зазначалось про необхідність підсиленого моніторингу ситуації проходження весняного водопілля у межах Чорнобильськоі зони.

Водночас Данилюк та головний інженер – заступник генерального директора ПАТ “Укргідроенерго” Вадим Рассовський повідомили, що весняний паводок не становить загрози для Київської гідроелектростанції.

Водночас Рассовський висловив занепокоєння станом обладнання Вишгородської підстанції Київобленерго, від справності якого залежить якісне функціонування Київської ГЕС. За його словами, сьогодні існує нагальна потреба в модернізації даного об’єкту.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *